p>Alanya\'da bu yıl 11. si düzenlenecek olan Gökbel Yaylası Yağlı Pehlivan Güreşleri\'ne katılacak pehlivanlar ilk antrenmanlarına çıktı. Kırkpınar’ın Finalisti Osman Aynur; “Kırkpınar’ın rövanşını Gökbel de alacağım. “dedi
ER MEYDANINA ÇIKIYORLAR
Alanya Belediyesi’nin 01-02 Ağustos tarihlerinde Gökbel Yaylası’nda gerçekleştireceği güreş festivalinde er meydanına çıkacak olan başpehlivanlar İsmail Koç, İsmail Erkal, başaltı pehlivanlar Hakkı Aygün ve Furkan Durmuş Altın Zimbitlik Küçük Spor Sahası’nda antrenman yaptı. 2006 yılı Kırkpınar Başpehlivanı ve 2015 yılı finalisti Osman Aynur; “Alanya Belediye Başkanımız Adem Murat Yücel nezdinde yapılan 2015 yılı yağlı pehlivan güreşleri için buraya geldik. Bütün başpehlivanlar ve güçlü rakiplerimiz burada. Umuyorum ki geçen hafta Edirne Kırkpınar daki güreşin rövanşını Orhan Okulu’ dan alacağım.” dedi. 2015 yılı Güreş Ağası Kerim Yılmaz; “2013 yılından Alanya Gökbel Yaylası Yağlı Pehlivan Güreşleri güreş ağlığını devam ettiriyorum ve ata sporumuza destek vermeye de devam edeceğim. İnşallah bu yıl Ağlık yarışında altın kemer için yarışacağım. Tüm halkımız güreşlere bekliyoruz.” dedi.
BAŞKAN YÜCEL HERKESİ GÖKBEL GÜREŞLERİNE DAVET ETTİ
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, 2015 yılı Güreş Ağası Kerim Yılmaz ile birlikte antrenmanı izledi. 11 yıldır sürdürdüğümüz etkinliğimiz de bu yıl 35 başpehlivan ve 500 e yakın güreşçi Gökbel de yine kol bağlayacaklar. Alanya Belediyesi olarak alt yapıları hazırladık ve çalışmalarımız tamamladık. Hafta sonu halkımız hoş vakit geçirmelerini diliyorum. Tüm Alanya Halkını orada görmek istiyorum. Halkımızla bir arada olmaktan mutluluk duyacağız “ dedi. Antrenman sonrası Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel sporcular tatlı ikram etti.