Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen'in tarih ve kültür projeleri kapsamında hayata geçirilen Manavgat Kent Müzesi, yerli ve yabancı ziyaretçilerin akınına uğruyor. Manavgat'ın tarihi değerlerini gelecek nesillere aktarmak amacıyla oluşturulan Kent Müzesi'ni 1 aylık zaman diliminde 5 bin ziyaretçi gezdi.

NEHİR OTOBÜSÜ İLE KENT MÜZESİNİ ZİYARET

Rauf Denktaş Köprüsü altında hizmete giren Manavgat Kent Müzesi'ni, Manavgat Belediyesi'nin de katkısı ile yerli ve yabancı turistler Nehir Otobüsü ile gelerek ziyaret ediyor. Manavgat Belediyesi'nin Nehir Otobüsü seferleriyle Kent Müzesi durağında inen yerli ve yabancı turistler müzeyi ziyaret ediyor. Özellikle Boğaz mevkisinde konaklayan turistler, Nehir Otobüsünü kullanarak Kent Müzesi'ne yoğun ilgi gösteriyor. Her milletten turist, ırmak ile tarihin buluştuğu noktaya gelerek, ilgiyle müzeyi geziyor.

İLK AYDA 5 BİN ZİYARET

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, "Geçen ay ziyarete açtığımız Kent Müzemizi 5 bin kişi ziyaret etti. Büyük bir emek ve titizlikle hazırladığımız müzemize gösterilen yoğun ilgi bizleri çok mutlu ediyr. Ayrıca Nehir Otobüsü seferlerimizdeki Kent Müzesi durağı da yerli ve yabancı turistleri müzemize getiriyor. Her milletten turist, müzemizi ilgiyle ziyaret ediyor. Tüm vatandaşlarımızı Manavgat'ın hafızasını ziyaret etmeye devam ediyorum" dedi.

3 BİN PARÇA ESER

Manavgat Kent Müzesi, 3 Ağustos 2018 tarihinde ziyarete açıldı. Konusunda uzman tecrübeli bilim ekibi, Eski Hisar Mahallesi ile Örnek Mahallesi'ni birleştiren Rauf Denktaş Yaya Köprüsü'nün altındaki 1200 metrekarelik alanda oluşturulan Kent Müzesi'ni yaklaşık 1 yılda tamamladı. Girit kültürü, Yörük kültürü ve Manavgat yerli halk kültürünü anlatan 3 binden fazla eserin toplanarak titizlikle yerleştirildiği Kent Müzesi'nde iç ve dış alanda 50 sahneleme yer alıyor. Kütüphane, 2 sinevizyon bölümü, Yörük çadır bölümü, zanaat bölümü, tarım bölümü, tarımsal üretim bölümü, gelenek görenek, dokuma ve müzik bölümü, yemek kültürü bölümü, Manavgat'ın doğal zenginlikleri bölümü ve müze kafeden oluşan Kent Müzesi toplam 14 odadan oluşuyor.