p>Türkiye’nin 7 bölgesinin tarih ve kültür değerlerini dünyaya tanıtan  turizm Magazin dergisi Tourmag, Alanya’yı 2 sayfala övdü ayırdı. “Alanya, Tarihine ve Kültürel Mirasına Sahip Çıkıyor” başlığıyla yayınlanan haberde, Belediyenin yürüttüğü tanıtım etkinlikleri, kültürel miras çalışmaları ve belediye projeleri anlatıldı. 

\ \ \ \

Başkan Yücel’in röportajı yayınlandı

\ \ \ \

Belediye Projeleri, 2017 yılının turizm hareketleri, 17.Uluslararası Alanya Turizm ve Sanat Festivali, kültürel miras çalışmaları ve yemek kültürünün anlatıldığı dergide, Reha Tartıcı’nın Başkan Yücel’e yaptığı bir röportaj’da yayınlandı. Tartıcı’nın sorularını yanıtlayan Alanya Belediye Başkan Adem Murat Yücel, Tourmag okuyucularına 2017’yılının turizm açısından durumu, yabancı turist profilindeki değişim, Alanya’nın tanıtımı için hazırlanan projeler, yerli turistlerin Alanya tercihleri konusunda bilgiler verdi.

\ \ \ \

Alanya denince turistin aklına neler geliyor ? 

\ \ \ \

 Selçuklu’dan miras tarihi Alanya Kalesi, deniz, kum, güneş, sosyal yaşam, tarih, eğlence, yemek, alış-veriş, alternatif turizmin pek çok spor dalı olan yamaç paraşütü, dalış, trekking, plaj voleybolu, sörf gibi etkinlikleri sıralayan Alanya Belediye Başkanı ve Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) Başkanı Adem Murat Yücel röportajında,  Mutfak Mirası Alanya Projesi ve kardeş şehir etkinlikleriyle ilgili de bilgi verdi.

\ \ \ \

Türkiye genelinde 6.000 adet basılan ve ayrıca elektronik nushası da e-dergi formatında 80.000 adrese mail olarak iletilen TOURMAG, aynı zamanda 3 ayda bir  Fransa ve Almanya merkezli Taschen Yayınevi tarafından da basımı yapılarak Avrupa’ya dağıtılıyor.

\ \ \ \

 

\ \ \ \

 

\ \