p>Litvanya Cumhuriyeti Büyükelçisi Audrius Brūzga, Ekonomi Müşaviri Kristina Babiciene ve üçüncü sekreter Dovile Elvan Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’i makamında ziyaret ettiler.  Büyükelçi Bruzga bugün saat 17:30 da Kızılkule’de açılışı gerçekleşecek ve 31 Temmuz- 30 Ağustos tarihleri arasında açık kalacak olan “Keşfedilmemiş Litvanya” fotograf sergisi’ne verdiği destek sebebiyle Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’e teşekkür etti. Büyükelçi ayrıca, Litvan turistlerin en çok tercih ettiği destinasyon olan Alanya’yı çok beğendiğini belirtti. Alanya’da yaşayan Litvanların bir dernek çatısı altında çalışmalarından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Alanya’nın Litvanya’daki kardeş şehirleri Trakai ve Silute ile olan olumlu ilişkilerinin de devamını diledi. 
LİTVANYALILARIN TERCİHİ ALANYA
Büyükelçi Audris Bruzga Alanya-Gazipaşa Havalimanı‘nın da önemine değinerek, Litvanya‘nın başkenti Vilnius‘dan kalkan ve Gazipaşa‘ya inen charter uçakların da devam ediyor olmasının Litvan Turistlerin Alanya‘yı tercih etmesinde olumlu bir etken olduğunu ve havalimanın gelecekte daha geniş potansiyel ile çalışacağına inandığını kaydetti. Bruzga, Alanya ile Litvanya arasında ekonomi, eğitim, kültür ve daha birçok alanda işbirliği yapmaya hazır olduklarını belirtti. 
ULUSLARARASI ZENGİNLİĞİMİZ
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ise, büyükelçi ve heyetin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Bizler Alanya’da yaklaşık 68 ülkeden 17.000’i geçkin yerleşik yabancı ile uyum içerisinde yaşamaktayız, onların dilek ve isteklerine önem vermekteyiz. Bu sayının içerisinde Litvan vatandaşlar da var. Litvan vatandaşları da mutlu görmek için çabalamaktayız. Kardeş şehirlerimiz de bizim uluslar arası alanda zenginliğimizdir, bağımızdır, ve bu ilişkiler bu anlamda çok önemlidir. Bugün açılacak sergi için tarihi Kızılkulemizin kullanılması da bizi ayrıca memnun etti. Bu kültürel etkinlik de, tüm etkinlikler gibi şehrimize dinamizm katacaktır.” dedi. Belediye BaşkanıYücel, Büyükelçi Audris Bruzga’yı haftasonu Gökbel Yaylası’nda gerçekleştirilecek olan Geleneksel Gökbel Yaylası Yağlı Pehlivan Güreşleri’ne davet etti.