Antalya’nın “2S” olarak tanımlanan Sun-Send-San (Güneş-Kum-Deniz) yanında sahip olduğu turizmin diğer alanların da geliştirme çalışmalarını hızlandırdı. Kısa adı AKTOB olan Akdeniz turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği’nin geleneksel aylık toplantısında konuyla ilgili bir sunum eşliğinde konuşma yapan AKTOB Başkanı Dr. Erkan Yağcı, bu alanda yürütülen projeleri her kesimin sahiplenmesi gerekiyor söyledi.

AKTOB Başkanı konuşmasında şunları söyledi:

“Antalya markasının deniz, kum, güneş üçlemesinin yanında, kültürel değerlerinin de öne çıkması bakımından, Antalya’da bulunan tarihi değerlerimizin tanınması ve ziyaret edilmesi konusunda çalışmalar yapıyoruz. Geçtiğimiz yıl ilk kez Perge yılı olarak başlatılan çalışmalar bu yıl 2019 Antalya’da Aspendos yılı konseptinde sürüyor.

FİYATLARI YIL İÇİNDE ARTIRMALIYIZ

Konuşmasında daha sonra dünyada en fazla turist alan şehirler arasında Antalya'nın Londra, Paris ve İstanbul'dan sonra dördüncü sırada yer aldığına dikkat çeken Erkan Yağcı, şöyle devam etti. ''Paris, Londra neyse Antalya da öyle...Türkiye ve Antalya yüksek trendli sezona başladı. İngiltere pazarında yüzde 60 artış olacak. Alman pazarında yüzde 40-60, Hollanda pazarında da yüzde 40 büyüme var. Kısaca avrupa pazarında çok ciddi artışlar var. 2019 yılında iki rakamlı büyüme öngörüyoruz. Artık ülke olarak, Antalya olarak yüksek kaliteli turisti çekmek istiyoruz. Fiyatları mutlaka iki yıl içinde artırmalıyız. Antalya olarak 2023 hedefi için ortaya koyduğumuz 20 milyon turiste ulaşmak istiyoruz. THY'nin vizyonu da bizim için 2023 hedefi açısından önemli. Tabi bu arada bizim de üzerimize düşen görevler var.''

Her kesimin bu projeyi sahiplenmesi gerekiyor. Sezon açılışımız da Aspendos Antik Tiyatro’da gerçekleşecek. AKTOB aylık toplantısının konuk konuşmacısı, THY Satış ve Pazarlama’dan sorumlu Genel Müdür Yrd. Ahmet Olmuştur da yaptığı sunumda, THY ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında imzalanan‘ Direkt Turizm Hamlesi’ protokolü kapsamında Antalya’ya açılan yeni frekanslar hakkında bilgi verdi.