Kurban Bayramı tatili süresince Kaş merkez, Kalkan, Patara ve Saklıkent mahalleleriyle turizm merkezleri, villa turizmiyle ünlü Üzümlü ve İslamlar mahallerindeki tesisler doldu. Özellikle Kaş merkezde tarihin en büyük turizm yoğunluğu yaşandı. İlçe merkezindeki tüm otel, pansiyon ve villaların dolması nedeniyle birçok tatilci Çukurbağ Yarımadası yolunda, denize yakın sakin bölgelerde çadır kurarak tatilini geçirdi. Birçok tatilci de geceyi araçlarında ve araçlarının önüne serdikleri örtülerde uyuyarak geçirdi.

Kekova, Meis ve Liman Ağzı'na tur yapan tekneler tam dolu sefer yaptı. Bazı tatilciler ise geceyi sabah terk etmek koşuluyla tur teknelerinde geçirdi. Kaş Emniyet Müdürlüğü ve belediye zabıta ekipleri, akşam saatlerinde Kaş girişindeki Migros Kavşağı'nda içeri araç girişine izin vermedi. Araçlar Kaş- Antalya D400 karayolu kıyısında park etmek zorunda kaldı. Kaş Emniyet Müdürlüğü ekipleri tatilcilerin huzur ve güvenliği için 24 saat görev yaptı.

Bunun yanında Patara, Kaputaş, Küçük Çakıl, Büyük Çakıl, Akçagerme, İnce Boğaz plajları tatilcilerle doldu taştı. Kaş'taki dalış okulları tam kapasiteyle çalıştı. Akşamları Uzun Çarşı, Kaş Cumhuriyet Meydanı, Kaş Balıkçı Barınağı çevresindeki lokantalar, barlar doldu. Bayram boyunca Kaş'taki tüm esnaf bayram etti.

Kaş Turizm Bürosu Sorumlusu Mustafa Aydın, "Kaş turizm tarihinin en kalabalık tatil günlerini yaşıyor. İlçe ve çevresindeki otel, pansiyon, villalar, evler yerli turistlerle doldu taştı. Şu andaki turistlerin yüzde 90'ı yerli. Yabancı turistlerin oranı yüzde 10 civarında. Turizmci ve esnafın bayram boyunca yüzü güldü. Kısacası Kaş 9 günlük bayram tatili boyunca çifte bayram yaşadı" dedi.