p>İlçe Turizm koordinasyon kurulu toplantısı yapıldı. İlçe Turizm Koordinasyon Kurulu Değerlendirme toplantısının açılış konuşmasını yapan Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, 2015 turizm sezonunun başında AHEP Üniversitesinde Kamu Kurum ve Kuruluşları, Yerel Yönetimler, Sivil Toplum Örgütleri ve turizmcilerle bir araya gelerek 2015 turizm sezonu için bir takım kararlar alarak görüş ve önerilerin ortaya konduğunu söyledi. 
HEPİMİZİN ORTAK ÇABASI
Tanrıseven, Kaymakamlık Toplantı Salonunda yapılan toplantıda ise çeşitli konularda değerlendirmeler yapılarak, görülen eksiklikler ve yapılabilecek çalışmaları belirleyerek bir eylem planı hazırlandığını belirtti. Tanrıseven “Bugün hem sezonun bir değerlendirmesini yapmak ve alınan kararların uygulaması ile ilgili görüşmek üzere bir araya geldik. Sezonun bundan sonraki bölümünde turistleri rahatsız etmeden, Ülke ve Alanya ekonomisine katkıda bulunmak üzere, Kamu Kurum ve kuruluşları, Alanya Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi Koordinatörlüğü ve sivil toplum kuruluşları ile birlikte neler yapmamız gerektiğinin değerlendirmesini yapmalıyız. Alanya turizmini daha iyi bir yere taşımak hepimizin ortak çabası olmalıdır” dedi.
ÖNERİ VE GÖRÜŞLER
Kaymakam Dr. Hasan Tanrıseven’in açılış konuşmasının ardından İlçe Turizm Koordinasyon Kurulu Değerlendirme Toplantısında ilçe turizminin mevcut durumu ve görülen aksaklıklar ile ilgili bir sunum yapıldı. Daha sonra karşılıklı görüş alış verişinde bulunarak sorunların masaya yatırıldığı toplantıda sivil toplum örgütleri görüş, öneri ve isteklerini belirtiler.
MASTIR PLANI
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ise konuşmasında alt yapı sorunlarının çözümü için çalıştıklarını ifade etti. Başkan Yücel, eğitim ve kültürel çalışmaların yanı sıra ulaşımla ilgili de mastır plan hazırlanacağını kaydetti. Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney ise konuşmasında Alanya ile ilgi bütün sorunların bir rapor halinde Antalya Büyük Şehir Belediye Başkanlığına sunulduğunu söyledi. Güney, Antalya Büyükşehre bağlı hizmet birimlerinin kurulumu tamamlandıkça hizmet ağanın daha da genişleyeceğini ifade etti. Toplantıda Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Sayın Akademik olarak genel bir değerlendirme yaparak öncelikle sorunların tasnif edilerek çözüm arayışlarına gidilmesi gerektiğini ifade etti.
TANRISEVEN “TURİZMDE İYİ OLAN KAZANIR”
İlçe Turizm Koordinasyon Kurulu Değerlendirme Toplantısının kapanış konuşmasını yapan Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, Toplantının çok verimli geçtiğini çek değerli fikirlerin ortaya çıktığını belirterek sezon sonunda yeniden bir değerlendirme toplantısı için bir araya geleceklerini söyledi. Kaymakam Tanrıseve, her kurum ve kuruluş ile sivil toplum örgütünün üzerine düşeni yapması gerektiğini belirterek “Alanya’da Alara çayından başlayarak Gazipaşa sınırına kadar bir toplu taşıma ring sistemi çalışmasını yapmalıyız. Turistlerin rahat edebileceği ortamları hazırlamak için gereken güvenlik tedbirlerini en üst seviyede alacağız.

TURİSTE GÜLER YÜZ

Turiste güler yüz göstermeliyiz ve onlara temiz güvenilir bir ortam sunmalıyız. Tek başımıza hareket etmiyoruz sivil toplum kuruluşları ve kamu kurum ve kuruluşları ile beraber hareket ediyoruz. Sonuç olarak bu sezonu iyi bir şekilde tamamlamak için elimizden geleni yapmalıyız. Mümkün mertebe çalışmalarımızı iş birliği içinde uyumlu ve koordineli yürütmeliyiz. Turizmde iyi olan kazanır. İyi hizmet iyi çalışma ve iyi tanıtım yapan tesislerin kazandığını görüyoruz” dedi.