HOTED Alanya Uluslararası 6. Housekeeping Olimpiyatları görkemli bir törenle sona erdi. Tüm zamanların rekor katılımıyla gerçekleştirilen 2018, 6. Housekeeping olimpiyatları muhteşem bir finalle sona erdi.

Hotel Kat Hizmetleri Eğitimi ve Dekorasyonu Derneği (HOTED Alanya), 17 - 20 Ocak 2018 tarihlerinde kapılarını ziyaretçilerine açan ve Türkiye`nin en çok ziyaret edilen fuarı olma özelliğine sahip olan ‘Uluslararası Antalya ANFAŞ 29. Hotel Equipment 2018 Fuarı’nda, TOLKAR Çamaşırhane ekipmanlarının ana sponsorluğunda gerçekleştirilen ‘Uluslararası 6. Housekeeping Olimpiyatları’ bu yıl bir rekora imza attı ve tüm zamanların katılım rekorunu kırdı. Türkiye'nin en çok ziyaret edilen fuarında ‘6. Housekeeping Olimpiyatları’ eğlenceli, bir o kadar da renkli görüntülere sahne oldu. Bu yıl bir değişiklik yaparak sadece turizm ve meslek okullarının yarıştığı olimpiyatlarda, okulları adına öğrenciler; hızlı ve standartlara uygun yatak yapımı, towel origami (havluyla figürler oluşturma) mop’la süpürme, basket atma, mumya adam gibi çeşitli kategorilerde yarışarak hünerlerini sergilediler. Hazırlıklarına aylar öncesinden başlanan ve titizlikle hazırlanan olimpiyatların jüri üyeliklerini ise, Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkan Yardımcısı Hızır Bozdoğan, Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği  (POYD) Yönetim Kurulu üyesi Şefik Ketres, Özgül Termal Otel Genel Müdürü Süleyman Çınaroğlu, İstanbul Housekeeping Eğitim ve Dayanışma Derneği Başkanı Musa Yurdakul, Alanya Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan, Alanya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkan Yardımcısı  Gaye Coşkun Aygen, Tolkar Yönetim Kurulu Üyesi Cenker Karece ve HOTED Onursal Başkanı Hakan Halit Yeni gibi turizmin, sektörün duayenleri ve tanınmış renkli simaları üstlendi.

‘ÇALIŞANLAR KONUSUNDA HIZLA KAN KAYBEDİLİYOR’

Yarışma öncesi Yeni, olimpiyatlarla ilgili bir basın açıklaması yaptı. HOTED Onursal Başkanı ve Başdanışmanı Hakan Halit Yeni, yarışma öncesi medya mensuplarına yaptığı basın açıklamasında, farkındalık yaratmak adına olimpiyatların Housekeeping mesleği ve Türk turizmi adına çok önemli olduğunu söyledi. Yeni, “Housekeeping  (kat hizmetleri ) departmanı konaklama sektörünün, yüzü, aynasıdır. Sağlıklı yaşamın korunması ve geri dönüşüm turizminin yegane teminatıdır. Son yıllarda housekeeping, özellikle çalışanlar konusunda hızla kan kaybetmektedir. Bir şeyler yapılıp, önlem alınmazsa, iki yıl içerisinde istenmeyen sonuçlarla karşı karşıya kalabiliriz. Özellikle sahil turizminde sürdürülebilirlik adına, housekeepingin her yönüyle geliştirilmesi, çıtasının yükseltilmesi sadece bu mesleğin mensupları için değil, işletmecilerimiz, yatırımcılarımız ve tüm turizm camiamız için de çok büyük önem arz etmektedir. Bu anlamda çalışmalarımıza desteğini esirgemeyen herkese canı gönülden bir kez daha teşekkür eder, saygı ve şükranlarımızı sunarız. Dostlarımızın da destek ve katkılarıyla yapılan bu ve benzeri çalışmalar sayesinde, özellikle gençlerimize Housekeeping departmanını sevdirmek ve mesleğe tercih edilirliği arttırmak adına, çalışmalarımıza en üst perdeden devam edip, özellikle okullarımızı ön plana çıkararak bu departmanın önemini anlatmaya çalışıyoruz” dedi.

‘BU YIL TÜM ZAMANLARI REKORU KIRILDI’

Yeni sözlerini şöyle sürdürdü: “Turizm okullarının yarışmalara göstermiş oldukları ilgi alaka ve katılımları başta olmak üzere, ülkemizin dört bir yanından gelen Housekeeping derneklerimizin başkanları, üyeleri ve meslektaşlarımızın katılımı ve ilgisi bu yıl tüm zamanların rekorunu kırmıştır. Çalışmalarımızın amaç ve hedeflerimiz doğrultusunda ilerlediğini görmek bizi ziyadesiyle memnun ediyor. Sponsorlarımız başta olmak üzere, katılan, katkı sağlayan, mesleğimiz adına çalışıp, çabalayan herkese teşekkür ediyoruz.”

‘GENÇLERİ ÖN PLANA ÇIKARMALIYIZ’

Dernek Başkanı Tarık Saylar da , “Bu yıl olimpiyatlara okullarımızdan olağan üstü bir talep geldiği için otellerimizi iptal edip, okullarımızı üç katına çıkardık ve sadece okullarımızı yarışmalara davet ettik. Bunun sebebi ise onursal başkanımızın da sık sık dile getirdiği gibi bu bölümde kan kaybını önlemek için gençlerimizin ön plana çıkarılması gerektiğine inanıyoruz. Bu sadece bizle bitecek bir iş değil, özellikle işletmecilerimizin de bu bölümle ilgili ellerini taşın altına koyma zamanı gelmiş, hatta geçmiştir bile. Olimpiyatlara gösterilen ilgi ve alakadan son derece memnunuz. Bu güne kadar olduğu gibi bu günden sonrada çalışmalarımıza ara vermeden, tüm hızıyla devam edeceğiz. Ayrıca olimpiyatlar başta olmak üzere, Hoted ’in çalışmalarına, etkinliklerine destek veren, katkı sağlayan dostlarımıza tüm camiamız adına teşekkür ediyoruz’’ ifadelerini kullandı.

Daha önceki olimpiyatlarda 5 okula yer verilirken, bu yıl bu sayı 15 okula çıkarıldı. Derece giren okullar ise şu şekilde;

1’ci, Şaban Temüge Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Yalova)

 2. Sakin Şehir Mesleki ve Teknik Anadolu Sisesi  (Ordu)

3. Ümit Altay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Alanya)

Bu yıl bir değişiklik yapılarak, yarışmalara katılan ve dereceye giremeyen tüm okullara plaket, öğrencilerin tamamına ise katılım sertifikası takdim edilip, olimpiyat tişörtü hediye edildi. Ayrıca Türkiye’nin dört bir yanından gelen İstanbul, Alanya, Marmaris, Fethiye, Bodrum, Van gibi housekeeping derneklerine emek veren, görev yapan ve meslekte yirmi yılını dolduran housekeeping müdürlerine onursal başkan ve başdanışman Hakan Halit Yeni tarafından, teşekkür plaketi takdim edildi.

Olimpiyatlarda birinci, ikinci ve üçüncü olarak dereceye giren öğrenciler, kupa, madalya ve tatille ödüllendirildiler. Birinciye, ödül avcısı olarak medyada sık sık yer alan Alanya Serius Delüx Otel’de iki gün,  ikinciye, Afyon Özgül Termal Otel’de iki gün, üçüncüye ise Bozdoğan tarafından iki gün tatil hediye edildi. Housekeeping ve turizm camiasının rekor katılımıyla gerçekleştirilen organizasyona destek veren, katkı sağlayan firmalara plaket takdim edilmesiyle birlikte, toplu hatıra fotoğrafı çekilerek yarışmalar muhteşem bir finalle sone erdi.