p>Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı; “Hindistan’dan kaynaklanan düğün turizmi daha önce böyle bir kategorimiz yoktu. Şimdi Hindistan’da özellikle üst gelir grupları arasında Türkiye’de bilhassa Alanya, Antalya’da gelip düğün yapmak balayı geçirmek bir prestij meselesi haline gelmeye başladı\\\\\\\" dedi.

\ \ \ \

Kültür ve Turizm Bakanı Avcı, 9.Büyükelçiler Konferansında yaptığı konuşmada: “Tanıtım stratejisinde artık toptancı tanıtım stratejisinin yerine Türkiye şemsiyesiyle genel bir Türkiye tanıtımından ziyade; daha alt kırılımlara açılan, destinasyonlar itibariyle Türkiye değil; Van, Antalya, Efes, Kapodokya gibi özelleştirilmiş hedefelere yönelik tanıtım ve dolayısıyla bu özelleştirilmiş hedeflerdeki farklı ürünlerimize geçmişte olduğu gibi Türkiye deniz, kum, güneş, biraz da Antalya tanıtım stratejimiz. Bunu da yapmak mecburiyetindeydik muhtemelen o dönemde. Çünkü bu bile bilinmiyordu. Şimdi bunlar tüm dünyada artık biliniyor. Biz şimdi diğer bölümlere geçebilecek durumdayız. Onun için hem destinasyonlarımızı hem o destinasyonlarla sunduğumuz turistik hizmetleri daha özelleştirilmiş tanıtım stratejileriyle paylaşmaya başladık ve bunun da sonuçlarını görüyoruz” diye konuştu.

\ \ \ \

“BU DAR BOĞAZ BİZE PEK ÇOK ŞEYİ ÖĞRETTİ\\\\\\\"

\ \ \ \

Bunu bugünlerde özellikle bu kadar öne çıkarmalarının bir sebebinin de 2015 sonlarında başlayan 2016 yılında zirve yapan dar boğaz olduğunu kaydeden Avcı, “Turizmde gerçekten 2016 yılında ciddi bir dar boğazdan geçtik geçiyoruz. Bu dar boğaz bize pek çok şeyi öğretti. Deniz, kum, güneş ve onlara bağlı olarak da Rusya, İngiltere, Almanya pazarıyla kendimizi kısıtlamamamız gerektiğini, bu pazarlar otomatiğe bağlanmış olmasından kaynaklanan rehaveti üzerimizden atmamız gerektiğini farklı pazarlara ve dolayısıyla farklı ürünlerle yönelmemiz gerektiğini 2016 bize kafamıza vura vura öğretti. Sadece bakanlığımızı ve turizm bürokrasisini kastetmiyorum; aynı zamanda sektör, bunu çok derinden idrak etti bunu dönemde. Sektör ve sektör temsilcisi meslek kuruluşları ve sivil toplum kuruluşları şimdi can havliyle bu yeni stratejiye uyumlu çalışmalarını sürdürüyorlar. Pek çok ülkede yeni yeni tanıtım faaliyetleri, sanatçılarımızı, bilim insanlarımızı yurtdışına göndererek bir takım etkinliklerde bulunmalarını sağlayarak pazar ve ürün çeşitlenmesini bütün dünyaya anlatmaya çalışıyoruz ” ifadelerini kullandı.

\ \ \ \

\\\\\\\'HİNDİSTAN ALANYA\\\\\\\'DA DÜĞÜN VE BALAYI YAPMAK İSTİYOR\\\\\\\'

\ \ \ \

Bakan Avcı, konuşmasına şöyle devam etti:“Şimdi hedefimiz artık sadece Almanya, İngiltere, Rusya değil bunlar tamam onlara alternatift değil onların üzerine Japonya’yı ne kadar ekleyebiliriz, Çin’i, Hindistan’ı, Arap dünyasını, Kuzey Afrika ve Latin Amerika’yı ne kadar ekleyebiliriz. Buralardan güçlü sinyaller geliyor. Eğer doğru tanıtım programlarıyla; bu pazarlara yönelirsek, her pazarın kendi hassasiyetlerini beklentilerini ve önceliklerini dikkate alan program gerçekleştirebilirsek, buralardan çok olumlu ve hatta önceden öngöremediğimiz yeni yeni turizm türlerinin de ortaya çıkmakta olduğunu görüyoruz. Hindistan’dan kaynaklanan düğün turizmi daha önce böyle bir kategorimiz yoktu. Şimdi Hindistan’da özellikle üst gelir grupları arasında Türkiye’de bilhassa Alanya, Antalya’da gelip düğün yapmak balayı geçirmek bir prestij meselesi haline gelmeye başladı. Henüz çok bakir olan pek çok alanımız turizm türümüz olduğunu hem biz gördük hem dünya gördü. Kış turizminde dağ turizminde gastronomi de sağlık, bilim, macera turizminde, dini miras alanlarında ne kadar büyük bir potansiyele sahip olduğumuzu hem biz görüyoruz hem başkalarına gösterirken fark ediyoruz. Dünyanın her yerinde deniz, kum, güneşle ilgili ülkeler ve onların tanıtımları var. Türkiye onların içerisinde tabi ki özellikle plajlarda uygulanan mavi bayrak bakımından çok ön sırada. Sadece denizi, kumu, güneşiyle değil farkı, bunların üzerine koyabildiği diğer turizm türleriyle de Türkiye çok istisnai bir turizm ülkesi. Biz global toptancı tanıtım stratejimizle ve sınırlı pazara yönelik çalışmalarımızla bile dünyada 6.sırada, Avrupa’da 4.sıradayız. Şimdi bunun üzerine inşallah el birliğiyle bu saydığım saymadığım diğer turizm türlerine ilişkin çalışmalarımızı da koyduğumuz zaman ilk üçe girmememiz için hiçbir neden yok. Alt yapımız buna müsait. Rakiplerimize göre ciddi avantajlarımız olduğunu hem biz biliyoruz hem onlar biliyorlar.”

\ \ \ \

 

\ \ \ \

 

\ \