Karşılama programına Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Nazmi Yüksel, TAV Gazipaşa-Alanya (GZP) Havalimanı İşletme Müdürü Cengiz Aşıklı, Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu ve çok sayıda turizmci katıldı. Litvanya’dan ilk kez GZP’ye inen Getjet Havayolları’na ait Airbus A320 tipi uçak, Alanya’ya 189 yolcu getirdi. Yolcular, çiçek ve çilek ikramlarıyla karşılandı. Uçuş ekibi ile de geleneksel pasta kesim töreni gerçekleştirildi ve çeşitli hediyeler verildi. Getjet ile Litvanya’nın Vilnius kentinden GZP Havalimanı’na haftada karşılıklı 5 sefer düzenlenecek. Litvanya’nın Vilnius kentinden GZP Havalimanı’na sabah 08.50’de iniş yapacak uçak, GZP’den de yeniden Vilnius’u gitmek üzere sabah 09.50’de kalkış yapacak. Yaz döneminde daha da artması beklenen seferler, ilk planlamaya göre Ekim ayına kadar sürecek.

‘ALANYA VE BÖLGEMİZ İÇİN ÇALIŞIYORUZ’

Karşılama töreninin ardından açıklamalarda bulunan Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Nazmi Yüksel, “Bugün çok sevinçliyiz. Türkiye turizminin göz bebeği Alanyamız için çok faydalı bir ana tanıklık ettik. Getjet Havayolları’nı Alanya’da görmek, üstelik tam dolu şekilde seferlerini yapıyor olması mutluluk verici. Bu seferler inşallah katlanarak devam edecek. Bizler Alanya Belediyesi olarak, Gazipaşa Belediyesi ve TAV yetkilileri ile sürekli temas halinde bulunuyoruz ve bölgemizi daha da canlandıracak çalışmalar için zemin hazırlamaya çalışıyoruz. Çeşitli girişimler sonucunda uçuş ağımıza Litvanya da eklendi. Alanyamız için bölgemiz için tüm gayretlerimiz devam edecek” diye konuştu.

‘HEDEFLERİMİZİ TUTTURMAK İSTİYORUZ’

TAV GZP İşletme Müdürü Cengiz Aşıklı da, “Bugün yine güzel bir olayla bir araya geldik. Litvanya’dan ilk uçağımızı karşıladık. Geçtiğimiz yıl hedeflerimizi belirlemiş ve uzun yıllar sonra çabalarımızın karşılığını alarak 1 milyon yolcu hedefimizi tutturmuştuk. Bu rakamın şimdi daha da yukarılara çıkması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Getjet Havayolları da bunun bir parçası oldu. Şu an itibariyle GZP’ye 12 ülkeden 28 destinasyon ve 18 havayolu şirketi ile sefer düzenlenmekte. Umuyoruz ki bu sayı daha da artacaktır. Bu anlamda biz de elimizden gelen her şeyi yapacağız” dedi.

‘SEZONUN İYİ GEÇECEĞİNİN SİNYALLERİ’

ALTAV Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu ise şu ifadeleri kullandı: “2016 yılında kurulan ve her geçen gün büyüyen bir havayolu olan Getjet, GZP’nin ve Alanya’nın potansiyelini çabuk fark eden bir firma olarak direkt seferler düzenlemeye başladı. GZP’nin de artan ivmesi, yolcu kapasitesini arttırması yeni firmaları çekmeye başladı. En başta bu gelişme yeni sezonun iyi gideceğinin bir habercisi. 189 yolcu geldi bugün, haftada 5 sefer var. Alanya ve bölgemiz turizmde daha iyi günler görecek.”