19. Uluslararası Antalya Piyano Festivali, 2 günlük maratonla Uluslararası Antalya Piyano Festivali Akademisi Genç Yetenekler Piyano Yarışması'na da sahne oldu. Organizasyon, dünyaca ünlü sanatçıların müzikseverlerle buluşmasının yanında genç yeteneklerin desteklenmesi noktasında da çok önemli görev üstleniyor. Festivalin Sanat Yönetmeni Gürer Aykal başkanlığındaki jüri üyeleri, Türkiye'nin genç piyanistleri ile buluşarak müzikle dolu 2 gün geçirdi. Her biri birbirinden yetenekli gençler, dünyaca ünlü müzisyenlerle aynı sahneyi paylaşabilmek için büyük bir konsantrasyonla piyanonun tuşlarına hayat verdi.

7-10, 11-14 ve 14-19 Yaş olmak üzere 3 farklı kategoride yarışmaya katılan gençler, her kategorinin birincilerinin belirlenmesiyle büyük konsere hazırlandı. Kategori birincilerinin solist olarak yer aldığı, şef Gürer Aykal yönetimindeki Antalya Devlet Senfoni Orkestrası konseri, Antalya Kültür Merkezi'nde sanatseverle buluştu.

Konserde A Kategorisinde birinciliği 10 yaşındaki Ece Gürkaynak, B Kategorisinde birinciliği 12 yaşındaki Beren Gürcüoğlu ve Elif Naz Karabulut paylaşırken, C Kategorisinde birinciliği ise 15 yaşındaki Emir İlgen kazandı

TÜREL: PİYANONUN GENÇ USTALARI GURURLANDIRIYOR

Başkan Menderes Türel konser sonrası yaptığı konuşmada, sanata verilen değerin ancak sürdürülebilir olması halinde bir karşılığı olacağını belirterek, bunun da çocukların ve gençlerin sanatsal çalışmalara yönlendirilmeleri ve desteklenmesiyle mümkün olacağını ifade etti. Genç Yetenekler Yarışması'na katılarak yeteneklerinden önce özgüvenlerini sergileyen çocukları ve gençleri kutlayan Başkan Türel, “Yarışma sonrası festivalimizin sanat yönetmeni Şef Gürer Aykal eşliğinde Antalya Devler Senfoni Orkestrası ile sahnede performans sergileyen çocuklarımız ve gençlerimiz, inanıyorum ki önümüzdeki yıllarda bizleri dünya sahnelerinde gururlandıracaklar. Ben, yeteneklerini her zaman desteklediğimiz ve durmaksızın çalışan, kendini geliştiren tüm çocuklarımızla gurur duyuyorum" dedi.

Türel, gecenin bir diğer önemli gurur kaynağı olan isminin ise Taylan Hartavi olduğunu ifade ederek, “Taylan çok ama çok özel bir gencimiz. Onu özel kılan ise atipik otizmli olması değil, piyano konusundaki dehası. Taylan, belediyemizin müzik kurslarına başladığında piyano hocalarımız tarafından keşfedildi. Taylan, duyduğu her sesi notaya çevirebilecek kadar özel bir müzik yeteneğine sahip. Kendini geliştiren ve bu alanda çok çalışan Taylan'ı da gönülden kutluyorum" diyerek, yarışmada dereceye girenlere sertifikalarını verdi. Sertifika töreni esnasında, Taylan Hartavi de Başkan ürel'e müzikteki gelişimine desteklerinden dolayı çiçek takdim etti. Hartavi'nin bu jesti karşısında şaşıran Türel, onu alnından öperek, "Piyanonun genç ustalarını bir kez daha gönülden kutluyorum" dedi.