p>15-16 Kasım tarihlerinde Antalya Belek\'te düzenlenecek G-20 zirvesi için bölgeye gelecek dünya liderlerinin kalacağı oteller belli oldu. Otellerin fiyatları ise geceliği 2 ile 30 bin TL arasında değişiyor.
Antalya\'nın lüks destinasyonu Belek, kasım ayında dünyanın en iyi korunan noktasına dönüşecek. Türkiye\'nin dönem başkanı olduğu G-20 zirvesi kapsamında ABD Başkanı Obama\'dan Almanya Başbakanı Merkel\'e, dünya liderlerini ağırlayacak olan bölgenin ultra lüks otelleri \'first class\' konuklar için alarma geçti. 15-16 Kasım tarihleri arasında akredite olmayan hiç kimsenin giremeyeceği Belek\'e dünya ekonomisine yön veren ülkelerin liderleri çıkarma yapacak. 
Hürriyet\'ten Erdal İpekeşen\'in haberine göre, Zirve toplantıları, beş yıldızlı Regnum Carya Resort Hotel\'de yapılacak. Herhangi bir soruna karşı, başka bir otel de tüm toplantılara ev sahipliği yapabilecek şekilde yedekte tutulacak. Otellere bu dönemde müşteri kabul edilmeyecek. Sadece liderler ve ülke heyetleri belirlenen otellerde kalabilecek. Liderler \'First class\' konuk muamelesi görecek ve otellerin ultra lüks kral daireleri ile gecelik konaklama bedeli binlerce doları bulan VIP villalarında kalacak. Gecelik konaklama bedeli 2 bin-30 bin dolar arasında değişen bu villa ve süitlerde konuklara özel fiyatlar uygulanacak.
ÜST DÜZEY GÜVENLİK
Türkiye\'nin tanıtımı ön planda tutulacak. Türkiye Dışişleri Bakanlığı\'nın yaptığı düzenlemelere göre liderler 25 otelde konaklayacak. \'Kırmızı bölge\' ilan edilen Belek\'in beş bölgesinden üçü \'güvenli bölge\' olarak belirlendi. G-20 kongre ve konaklamaları sadece bu üç bölgede; yani Üçkum, Taşlıburun ve İskele\'de yapılacak. Gloria, Rixos gibi lüks otellerin içinde olduğu İleribaşı ve Acısu mevkileri ise, G-20\'nin alt segment toplantı ve konaklamaları için devrede olacak. Zirve nedeniyle bazı günler bölgeden uçak geçişine dahi izin verilmeyecek. Bu arada tek istisna Suudi Arabistan Kralı Salman ve heyetine olacak. Zira kral ve mahiyeti Kundu bölgesindeki Mardan Palece de kalacak ve toplantılar için Belek\'e gidip, gelecek.