p>Turizmde 'tek çatı altında ortak tanıtım' hedefinin sözde kaldığında bahseden ATSO Başkanı Davut Çetin, belediyelerin ayrı ayrı tanıtım yapmasına tepki gösterdi.

Antalya'nın tanıtımını tek bir çatı altında yürütmek amacıyla kurulan Antalya Tanıtım A.Ş. beklenen birlikteliği sağlayamadığı belirtildi.Tanıtım bütçesini doğru kullanabilmek adına, ilçe belediyelerinin ve bölge turizm birliklerinin fuarlara ayrı ayrı standlarda katılması yerine 'tek çatı altında ortak tanıtım' hedefi havada kaldı.

BİRLİKTELİK 2012'DE KALDI 

Sabah'tan Talat Öztuzsuz'un haberine göre, belediyelerin birbirlerinden bağımsız olarak yürüttükleri tanıtım çalışmaları son olarak Hollanda Utrecht ve İstanbul EMITT Turizm Fuarı'nda göze çarptı. Muratpaşa ve Kemer belediyeleri kendi tanıtımlarını kendi standlarında yaparken, Konyaaltı Belediyesi de Batı Antalya Turizm Birliği (BATAB) olarak stand açtı. Oysa ki Tanıtım A.Ş. çatısı altında yapılan ortak tanıtım 2012 yılında meyvesini vermiş ve İstanbul EMITT Fuarı'nda en iyi stand ödülü Antalya'ya gelmişti. Ancak geçen yıllar içinde tanıtımda tek çatı modeli uygulaması terk edildi.

"AYRI STANDIN NE YARARI VAR" 

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası ATSO Başkanı Davut Çetin, birlikteliğin bozulması nedeniyle ilçe belediyelerini eleştirirken Tanıtım A.Ş'nin bugüne kadar çok başarılı tanıtım çalışmaları yaptığını ifade etti. Öte yandan Çetin, "Ancak son dönemde her kurumun fuarlara ayrı ayrı katıldığını görüyoruz. Bir fuarda Antalya'nın 8-10 ilçesinin ayrı ayrı stand açmasının sağladığı yararı anlamakta zorlanıyorum" şeklinde konuştu.

"HERKES DESTEK OLMALI "

Turizmde pasif tanıtımdan çok aktif pazarlamaya yönelmek gerektiğinin altını çizen Çetin, "İnternet ve sosyal medya araçlarının kullanımının, tur operatörleriyle müzakerenin gerekli olduğu bir dönemde daha büyük bütçelerle daha etkin tanıtıma ihtiyaç var" diye konuştu. Çetin, Antalya Tanıtım A.Ş'nin bir Antalya kuruluşu olduğuna dikkat çekerek, ilçe belediyeleri başta olmak üzere tüm kesimlerin Tanıtım A.Ş.'ye destek olması gerektiğini vurguladı.