p>AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, AK Parti iktidarı olarak bugüne kadar hep vatandaşın yanında yer aldıklarını, bundan sonra da yer almaya devam edeceklerini söyledi. Çavuşoğlu, \"AK Parti\'nin 1 Kasım seçim beyannamesinde yer alan düzenlemeler de bunun en açık göstergesidir\" dedi. 
Antalya\'nın Demre ilçesinde çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve AK Parti Antalya Milletvekili Adayı Mevlüt Çavuşoğlu, iş adamları, sivil toplum kuruluşları ve kamu kurum müdürlerinin katılımıyla düzenlenen istişare toplantısına katıldı. Çavuşoğlu burada yaptığı konuşmada, hizmet ettiği şehirler için mücadele eden yöneticiler gerektiğini, eğitime çok önem verdiklerini belirterek, bölgeye de yeni okullar kazandırdıklarını, yatırımların karşılığını sınavlarda da aldıklarını anlattı.
Demre\'nin bir turizm merkezi olduğunu da vurgulayan Çavuşoğlu, \"Sloganımız, \'Denize bir damla pis su istemiyoruz\'. Bunun için de kanalizasyon ve arıtma konusuna önem veriyoruz\"  dedi.
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYELERİ\'NİN BÜTÇELERİ ARTIRILDI
Büyükşehir Belediyelerinin bütçelerinin artırıldığını ve imkanlarını ilçe belediyelere de sunduklarını belirten Çavuşoğlu, \"Hizmetin partisi olmaz, hizmette parti ayrımı olmaz. İlçe belediye başkanlarımız hangi partiden seçilirse seçilsin aynı hizmeti sürdürüyoruz\" diye konuştu.
DEMRE\'YE 3. HAVALİMANINI KAZANDIRACAĞIZ
Gemilerle gelen turist sayısının kendilerini tatmin etmediğini aktaran Çavuşoğlu, şunları söyledi: \"Antalya\'da en çok faydalandığımız kruvaziyer turizmi.  Antalya\'ya gelen turist sayısı 2002 yılına göre çok ciddi bir şekilde arttı. O yıllarda 3 milyon civarında turist geliyordu, geçen yıl 13 milyon civarında turist geldi Antalya\'ya yurt dışından, buna bizim yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız dahil değil, Sadece yabancı turistlerle ilgili, bunun sayısını daha artırmamız ve 12 aya çıkarmamız lazım.\"
Büyük gemilerin yanaşarak turist getireceği bir limanı Demre\'ye kazandıracaklarını açıklayan Çavuşoğlu, havadan ulaşımın sağlanabilmesi için de bölgeye Antalya\'nın üçüncü havalimanını yapacaklarını bildirdi. Çavuşoğlu, \"Sivil havacılıkta her şey hassastır, risk alamayız. Çalışmalarda bir yıllık rüzgar ve yağış bile değerlendiriliyor. Çalışmalar sonucunda aksilik olmazsa bölgeye Antalya\'nın üçüncü havaalanını kazandıracağız\" dedi.
TARIMDA DAHA DA İYİ BİR NOKTAYA GELMEMİZ GEREK 
Türkiye\'nin Tarımda Avrupa\'nın birincisi, dünyada da ilk yedi ülke arasında olduğuna dikkat çeken Çavuşoğlu, daha iyi bir noktaya gelmemiz gerektiğine dikkat çekerek, \"Sizler üretiyorsunuz, sel felaketi oluyor, tanzimini yapıyoruz. Girdilerin maliyetinin yüksek olduğundan şikayet ediyorsunuz ve buna kulak verdik. Önümüzdeki süreçte inşallah gübrede ve yemde KDV\'yi sıfırlıyoruz. İlaçta KDV yüzde 8, ilaçlarla ilgili genel yönetmelikler var, bununla ilgili de bir çalışma yapıyoruz, ondan sonra bu konudaki düşüncemizi açıklayacağız. Şimdi aldığımız karar gübredeki yüzde 18 KDV\'yi sıfıra indiriyoruz\" dedi. 
VATANDAŞIN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ
AK Parti iktidarı olarak bugüne kadar hep vatandaşın  yanında olduklarını, bundan sonra da yanında olmayı sürdüreceklerine değinen Çavuşoğlu, seçim beyannamesinde yer alan maddelerin de bunun en açık göstergesi olduğunu vurguladı. Gençlere yönelik önemli projelerinin olduğunu, işini kurmak isteyen gençlere 50 bin lira hibe, 100 bin liraya da faizsiz kredi verdiklerini belirten Çavuşoğlu, gençlerden vergi de almayarak üzerilerindeki riski aldıklarını anlattı. Çavuşoğlu, \"Bugüne kadar hep vatandaşlarımızın yanında olduk, her zaman da yanlarında olacağız. Kadınlarımıza da kredi desteği vererek, önlerini açıyoruz\" dedi.
Çavuşoğlu, bundan sonra emekli maaşlarında kesinlikle kesinti olmayacağına dikkati çekerek,  emeklilere normal maaşlarının üzerine yılda bir kez bin 200 lira maaş ödeyerek rahatlama getireceklerini vurguladı. Her zaman vatandaşların hizmetlerinde olduklarını ifade eden Çavuşoğlu, iş kurmak isteyen kadınlara da 100 bin liraya kadar kredi desteği vererek, önlerini açacaklarını kaydetti.
TERÖRLE MÜCADELE BAŞARIYLA SÜRÜYOR
Yaşanan terör saldırılarına da değinen Mevlüt Çavuşoğlu, terörün belini kırdıklarını, terörü temizleyinceye kadar mücadelelerini devam ettireceklerine işaret ederek sözlerini şöyle tamamladı:
\"Mücadelemiz de şu anda çok başarılı gidiyor. Hedefler tam isabet vuruluyor, yani böyle gelişi güzel bombalamalar yok. Doğrudan PKK\'nın inlerini ve silah depolarını vuruyoruz. Şehirlerde de tüm yapılanmalarını temizliyoruz. Yani o şehirlerde biliyorsunuz bazı yapılanmalar var, silah depolamışlar. Sokağa çıkma yasağı ilan edildiği zaman bilin ki polisimiz askerimiz, güvenlik güçlerimiz, özel kuvvetlerimiz, o şehre giriyor, teröristleri orada temizliyor silah depolarını yok ediyor ve vatandaşımızı huzura kavuşturuyor.\"