Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Aleksey Yerhov, Ekotürk TV’de yayınlana ‘Avrasya’ isimli programa katılarak Türkiye-Rusya ilişkilerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Rus Büyükelçi Yerhov, ‘Rusya’nın Türkiye’ye turist göndermeye hazır olduğunu ne zaman teyit edecek ve bunun için hangi şartların sağlanmasını isteyecek?’ şeklindeki soruya şu yanıtı verdi:

‘MART, NİSAN VE MAYI AYLARINDA TURİZMİ ASKIYA ALDIK’

Her iki ülke de gerçek ve anlaşılabilir sebeplerden dolayı mart, nisan ve mayıs aylarında turizm faaliyetlerini askıya almak zorunda kaldı. Bununla birlikte Türkiye ve Rusya tarafı, bu alanda karşılıklı menfaate dayalı iş birliğimizin devam etmesine son derece özen gösteriyorlar. Bahsettiğimiz knu Rus turistlerin Türkiye’de ve özellikle misafirperverliği ile ünlü olan ülkenin tatil bölgelerinde tatil yapabiliyor olmaları.

Daha dün Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy’a bi ziyaret gerçekleştirdim. Bu konuda işbirliğimizin perspektifini konuştuk. Sayın bakanın bana anlattığı şeylerin, bende gerçekten büyük intiba bıraktığını kabul ediyorum. İtiraf edeyim alınacak önlemler Türkiye’nin turistleri yeniden ülkenize gelişleri için çok büyük hazırlığın göstergesi.

‘ALLAH BİLİR’

‘Peki Rus turistler ne zaman?’sorusuna cevaben, açıkçası net tarih ve rakam tahminlerinden uzak durmaya çalışıyorum. Rus atasözünde belirtildiği gibi: ‘Her şey Tanrının takdiri’’. Bununla birlikte, turizm alanındaki iş birliğimiz için genel olarak iyimserliğimizi koruyorum. Zannedersem Türkiye’nin turist kabulüne hazır olması halinde, burada sadece Rus turistleri kast etmiyorum, Tükiye birçok ülkeden turist alıyor, Ruslar Türkiye’de tatil yapma fırsatını kaçırmayacaktır.