Alanya'da  turizmciler, hükümetten Kurban Bayramı tatilinin ilan edilmesini bekliyor. Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu, vatandaşların tatil konusunda çok ilgili olduğunu, telefonla arayarak fiyat aldıklarını ancak rezervasyon yaptırmadıklarını söyledi. Tatil süresinin belirsizliği sebebiyle heyecanın rezervasyonlara yansımadığını söyleyen Dahaoğlu, "Muhtemelen Bakanlar Kurulu kararını bekliyorlar" dedi.
30 Ağustos Zafer Bayramı ve Kurban Bayramı'nın peş peşe gelmesiyle oluşan 6 günlük tatilin, 28-29 Ağustos'un da dahil edilmesiyle 10 güne çıkma ihtimali Antalya’nın Alanya ilçesinde turizmcileri heyecanlandırdı.
Alanya Belediye Başkanı ve aynı zamanda Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) Başkanı Adem Murat Yücel, geçtiğimiz yılki sorunlara nazaran bu yıl gerek yerel, gerek ulusal kurumsal çalışmalarıyla beklentilerin üst noktalara taşıdıklarını söyledi. Rusya ve Rus dili konuşan ülkelerde özellikle beklentinin üstünde artış olduğu aktaran Yücel, "Fakat Avrupa'da ise yüzde 25 dolaylarında düşüş var. Bundan sonraki süreçte bu durumun artıya döneceğini düşünüyoruz. Bunların nedenlerini araştırıyoruz ve yerel ölçekte çözüm noktasında yapılabilecek işlemleri yapmaya çalışıyoruz" dedi.

"Tatilcilerin en büyük beklentisi tatil süresinin uzatılması"
İç turizmde de insanların gelir seviyesi yükseldikçe seyahat ihtiyacının arttığını belirten Yücel, "Bu da beklentilerimizin üzerinde rakamlar elde etmemizi sağlıyor. Fakat turizmin konaklama dışındaki esnaf bölümünde sıkıntılar var. Şehir turizmden çok besleniyordu. Bu düşüşler de gözle görülür şekilde yansımalarını hissettirdi. Bu süreçte esnafımızın sabırlı olmasını diliyoruz. Bu sezonu iflaslar olmadan atlatmalarını ve kayıpla kapatsalar da ayakta kalmalarını istiyorum. Bölgemizin turizmden beklentisinin üst seviyelerde olduğunun farkındayız. Şimdi önümüzde değerlendirebileceğimiz bir dönem var. Yerli tatilcilerin özellikle bu anlamda en büyük beklentisi tatil süresinin uzatılması. Bu tabi ki devlet yetkililerinin vereceği bir karar. Ama turizmin buna ihtiyacı var. Sektörü hareketlendirecek bir hamle olacaktır. Biz Alanya olarak her türlü duruma hazırlıklıyız zaten. Yenilikler olarak alınabilecek tedbirler olarak her yönden bayrama hazırız. Alanya en güvenli ve en huzurlu tatilin yapılabileceği şehirlerden birisi. Tüm tatilci vatandaşlarımızı buraya bekliyoruz" diye konuştu.

"Çok büyük bir yoğunluk olmadı"
Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu da, sıkıntılı 2016 yılından sonra 2017 yılında büyük beklentilerinin olduğunu belirti. Dahaoğlu, "Yine bu anlamda haziran ayında çok yoğun olmasa da okulların tatil olmasıyla beraber iç pazarda bir hareketlilik başladı. Özellikle geçen yıl çok fazla yerli turist misafir ettik Alanya’da ve memnun gönderdik. 2017 yılında da aynı şekilde yoğun doluluk olacağını düşünmüştük. Fakat çok büyük bir yoğunluk olmadı. Özellikle bayram dönemi haricinde diğer dönemlere çok fazla bir rağbet olmadı" şeklinde konuştu.

"Gözümüzü Kurban Bayramı’na diktik"
Otelciler ve turizmcilerin gözünü Kurban Bayramı’na diktiğini ifade eden Dahaoğlu, Bakanlar Kurulundan çıkacak kararı heyecanla beklediklerini söyledi. Dahaoğlu, "Buradaki umudumuz inşallah bu bayram sürecinin 30 Ağustos ve Kurban Bayramı'nda birleştirerek bayram süresini iç pazarda 10 gün gibi bir süreye uzatmaları turizmcinin yüzünü güldürecek. Beklentimiz büyük. Bakanımız bu konuda açıklama yaptı. Hepimiz de heyecanla önümüzdeki günlerde başbakanımızdan gelecek olan güzel haberi bekliyoruz.
Yine Kurban Bayramı’yla ilgili okulların kapanmasından sonra özellikle misafirlerimiz otelleri arıyorlar. Fiyat ve odaları hakkında bilgiler almaktalar. Çok soran oluyor, ilgili alakalı insanlar var. Fakat rezervasyona yansıyan bir şey olmuyor. Ödeme konusuna gelince insanlar sizleri tekrar arayacağız deyip tekrar telefonu kapatıyorlar. Büyük bir ihtimalle onlar da Bakanlar Kurulundan çıkacak kararı bekliyorlar" dedi.

"Hükümetimizden ricam bayram tatilinin 6 günden 10 güne çıkarılması"
Alanya'nın önemli turizm derneklerinden Kleopatra Otelciler Birliği Başkanı Servet Şakiroğlu ise, "Biz Alanya olarak bu sene hükümetimizin gayretleriyle Avrupalı ve İskandinav turist olmasına rağmen otellerimizi doldurmaya çalıştık. Fakat gelen turistin harcama potansiyeli çok düşük olduğu için otelden dışarı pek çıkmıyorlar. Bu bakımdan bayram tatilinin 6 günden 10 güne çıkartılması turizmciler için her ne kadar faydalı ise bunu en çok esnaf arkadaşlar için istiyorum. Gerçekten onların da durumu zor ve bu bakımdan hükümetimizden ricam bayram tatilinin 6 günden 10 güne çıkarılması" diye konuştu.