p>Alanya Belediyesi tarafından düzenlenen 13. Geleneksel Gökbel Yağlı Pehlivan Güreşleri, Serkan Kaya konseriyle başlarken, Gökbel Yağlı Pehlivan Güreşlerini izlemeye gelenler deta mahşeri bir kalabalık görüntüsü verdi. Alanya Kaymakam Vekili Nurullah Kaya, MHP İl Başkanı Mustafa Aksoy, Konyaaltı Başkanı Muhittin Böcek, Gazipaşa Belediye Başkanı Ali Çelik, Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren, Gökbel Güreş Ağası Kerim Yılmaz, protokol üyeleri, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, mahalle muhtarları ve vatandaşların izlediği Gökbel Yağlı Pehlivan Güreşlerini Ulusal tv ve basın takip etmek için yarış etti. Alanya Belediyesi tarafından düzenlenen 13. Geleneksel Gökbel Yağlı Pehlivan Güreşleri eksiksiz ve hatasız olarak tamamlanırken, Başkan Yücel Gökbel’den yüzünün akıyla çıktı.

\ \ \ \

Organizasyon öncesi dev ekranda Alanya Belediyesi’nin bugüne kadar gerçekleştirdiği yatırım ve projelerle ilgili bir sunum yapıldı. Sunumun ardından kürsüye gelen Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, konsere gelen misafirleri selamlayarak, açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Yücel konuşmasında Gökbel Güreşleri’nin ata sporu ve kültürümüzün yaşatılması için düzenlenen önemli bir organizasyon olduğunu söyledi.

\ \ \ \

3 yılda 216 dev eseri 

\ \ \ \

Başkan Yücel daha sonra meydanı dolduran kalabalığa seslenerek, görev süresince yaptığı hizmet, projeler ve yatırımları özetleyen bir konuşma yaptı. Yücel, 3 yıllık görev sürecinde 304 milyon TL. yatırımla 216 dev eseri Alanya’ya kazandırdıklarını söyledi.
\ \ Başkan Yücel’in konuşmasının ardından MHP Antalya Milletvekilleri Ahmet Selim Yurdakul ve Mehmet Günal da birer konuşma yaparak, 13.kez başarıyla gerçekleştirilen Gökbel Güreşleri’nden dolayı Belediye Başkanı Yücel’i tebrik ettiler.

\ \ \ \

Bu medeniyet il olmayı hak ediyor

\ \ \ \

“MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin sizlere sevgi ve saygılarını sunuyorum” diyerek konuşmasına başlayan Antalya Milletvekili Ahmet Selim Yurdakul, Alanya’nın il olması gerektiğini söyledi. Yurdakul, “Alanya bir kültür bir medeniyet şehri. Bu medeniyet il olmayı hak ediyor. Bu isteğinizi MHP olarak destekliyoruz” ifadelerini kullandı.
\ \ Milletvekili Günal ise “Gökbel deyince artık insanların aklına ilk güreş geliyor. Bu güzel yaylada bu güzel organizasyonu gerçekleştiren Belediye Başkanımız Yücel ve ekibini kutluyorum” dedi.
\ \ Daha sora sahneye çıkan Serkan Kaya, müzik piyasasında çıkış yaptığı “Mesele” şarkısıyla konserine başladı. Kaya konser alanını dolduran 10 binlerce hayranına, “Zor Bela, Kalakaldım, Bu Şehrin Geceleri” gibi en güzel parçalarını söyledi. Yaklaşık 2 saat sahnede kalan Serkan Kaya, geceyi davul şovuyla tamamladı.
\ \
\ \ Gökbel Yağlı Pehlivan Güreşleri\\\\\\\'ni Gürbüz kazandı
\ \
\ \ Tarihi Kırkpınar Güreşleri\\\\\\\'nin rövanşı niteliğinde olan Gökbel Yağlı Pehlivan Güreşleri\\\\\\\'ni Gürbüz kazandı. Gökbel Güreş Ağası ise bu yılda değişmedi.  Bu yıl 13. gerçekleşen Gökbel Yağlı Pehlivan Güreşleri’ne 500 güreşçi katıldı. Alanya\\\\\\\'nın Gökbel Yaylası\\\\\\\'nda gerçekleştirilen yağlı güreşlerde başpehlivanlık finalinde İsmail Balaban ile Ali Gürbüz karşılaştı.
\ \ Güreşin normal süresinde galip çıkmayınca puanlama usulü eleme bölümüne geçildi. Ardı ardına tuşa zorlayan İsmail Balaban’ın yaptığı hareketlerle rakibini baya zorladı. Rakibinin üzerinde baskı kurmaya çalışan Balaban’ın bir anlık boşluğundan faydalan Ali Gürbüz karşılaşmayı tuşla kazandı.
\ \
\ \ Diğer kategoriler
\ \ Başaltı kategorisinde Hasan Borucu, büyük ortada Cengizhan Şimşek, küçük orta büyükte Mehmet Ali Avcı, küçük orta küçükte Serkan Dedemoğlu, deste birde Enes Doğan, deste ikide Süleyman Çetin, destek 3\\\\\\\'te Süleyman Kozakoğulları birinciliği elde etti. Kırkpınar Güreş Festivali\\\\\\\'nde finalde karşılaşan İsmail Balaban ve Orhan Okulu bu defa yarı finalde karşılaştı. Yarı finalde sakatlanan Okulu yarıştan çekildi. Öte yandan Ali Gürbüz de yarı finalde rakibi Serhat Gökmen çıkmaması nedeniyle finale çıktı.

\ \