p>Rus uçaklarının Türkiye hava sahasını ihlal etmesi karşısında Başbakan Ahmet Davutoğlu\'nun \"Angajman kurallarını uygularız\" açıklamasına sosyal medyada Rus vatandaşlardan tepki geldi: \"Güneşlenmek için başka bir Akdeniz ülkesine gideriz.\"
Rusya\'nın, Suriye\'de rejim karşıtları ve IŞİD mevzilerine karşı yürüttüğü hava saldırıları sırasında Türkiye hava sahasını ihlal etmesi dünya gündemine oturdu.

Diken.com.tr\'de yer alan habere göre, Başbakan Ahmet Davutoğlu\'nun \"Angajman kurallarını uygularız\" demesine sosyal medyada Rus vatandaşlardan tepki geldi: \"Güneşlenmek için başka bir Akdeniz ülkesine gideriz.\"
ABD merkezli haber sitesi Vocativ\'in haberine göre, Twitter ve Facebook\'un yanı sıra Rus sosyal paylaşım sitesi Vkontakte\'deki yüzlerce Rus, Ankara ile Moskova arasındaki gerilimin, Türkiye sahillerini vurabileceği yönünde görüş bildirdi ve \"Bu agresif üsluba devam ederse Türkiye sahilleri boş kalacak\" mesajını verdi.
Sığınmacı krizi de etkili
2015\'in ilk yedi ayında 2 milyon Rus turistin Türkiye\'de tatilde yaptığına dikkati çeken site, bu sayının son birkaç hafta içerisinde düştüğünü yazdı. Kısa süre önce Kültür ve Turizm Bakanlığı\'nın, turizmde yüzde 6\'lık bir düşüş olduğu yönündeki açıklamasını da referans gösteren site, Türkiye\'nin, Suriyeli sığınmacı ve Rusya\'yla yaşadığı krizden sonra bu sayının daha da düşebileceğini ifade etti.
Haber sitesi ayrıca sosyal medyada Ruslar tarafından hazırlanan bir anketi de habere taşıdı. \"Türkiye\'nin, Rusya\'nın hava saldırıları karşısındaki sert üslubu sonrasında tatilinizi bu ülkede geçirmek ister misiniz?\" sorusu üzerine Rusların yüzde 75.2\'si \'Hayır\' diye yanıt verdi.