p>Slovakya ITF Turizm Fuarı'na katılan ALTİD Yönetim Kurulu Üyesi Elvan Güneş, "Sadece otelciler değil tur operatörleri de risk altında. Türkiye'ye yönelik savaş algısının değişmesi için tur operatörleriyle birlikte yapılacak bir organizasyonla güvenli tatil ülkesi olduğumuz anlatılmalı" dedi.
Slovakya ITF Turizm Fuarı tamamlandı. Alanya'yı, Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Genel Sekreteri ve Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) Yönetim Kurulu Üyesi Elvan Güneş temsil etti. Güneş fuar süresince yaptığı görüşmeleri ve izlenimlerini şöyle aktardı:
TERÖR DÜNYANIN HER YERİNDE
"Kültür ve Turizm Bakanlığı Viyana Tanıtma Müşavirliği'nin organizesiyle Turizm Bakanlığımız 100 metrekare alan ile fuarda yer aldı. Bakanlık çatısı altında Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV), Manavgat ve Side bölgeleri, bir otel, bir acente ve Türk Havayolları (THY) vardı. Tanıtma Müşavirliği Katip Sekreteri Zeynep Tufan Hanım fuar süresince bize her konuda destek verdi fakat zor görünen sezonda üst düzey katılım ile daha çok şey yapılabilirdi. Gerekli talep ve isteklerimizi Büyükelçi Sayın Gülhan Ulutekin Hanım'a ve Konsolos Sayın Cüneyt Yavuzcan Bey'e ilettik. Özellikle Türkiye'nin dışarıdan görünen savaş algısının değişmesi için tur operatörleriyle birlikte yapılacak bir organizasyonla güvenli tatil ülkesi olduğumuz anlatılmalı. Dünyanın her yerinde olan ve olabilecek terör olaylarının sadece Türkiye'nin problemi olmadığı vurgulanmalı.
BASIN YOLUYLA TÜKETİCİYE ULAŞILACAK
Sayın Büyükelçi'den Alanya ya kendilerinin belirleyeceği basın mensuplarının davet edilmesi konusunda talebim oldu. Bu konuda en kısa sürede bize destek olacakları sözünü verdiler. Zira şu durumda en etkili yolun basın yolu ile tüketiciye ulaşılması olacak.
FİYATLARIN DÜŞECEĞİ BEKLENTİSİ VAR
Slovakya pazarında da diğer pazarlarda olduğu gibi düşüş söz konusu. Sadece Türkiye satışları değil Fransa, Mısır ve Tunus satışları da geride. Satışlar İspanya, İtalya, Yunanistan, Bulgaristan ve Hırvatistan pazarlarına kaymış durumda. Birçok TV ve gazete ile röportaj yaptık. İlk soru güvenlik, ikinci soru ise erken rezervasyonlardaki düşüş, fiyatları daha çok düşürür mü? Yani beklenti fiyatların daha çok düşeceği yönünde. Tatil planları olan kişiler bu yüzden erken rezervasyon yapmaktansa beklemeyi tercih edecekler.
DESTEK ZAMANINDA YAPILMALI
Fuardan sonra tur operatörleri uçak şirketi Time Service ile ortak bir toplantı düzenleyecekler. Bu toplantının konusu daha önce anlaşmaları yapılmış olan uçak koltuklarının riskinin azaltılması yönünde. Burada koltuk iptali talep edilecek ya da fiyat indirimi istenecek. Yani sadece biz otelciler değil tur operatörleri de zor durumda. Herkes bu krizi en az hasarla atlatma formülünün peşinde. Bakanlık, uçak iptalleri gerçekleşmeden tur operatörlerinin risklerini azaltıcı önlemler almalı. Kısacası çok şey yapmamız ve zamanında yapmamız lazım. 
GÜZEL ANLAR YAŞADIK
Alanya standımız yine Bakanlığın en etkili ve çok ziyaret edilen standı oldu. Umarım bu yoğunluk ve ilgi rezervasyonlara da yansır. Özellikle Alanya'ya daha önce gelmiş ve tekrar gelecek olan Alanya sevdalıları ile güzel anlar yaşadık. Yoğunlukta mayıs ayının ilk haftası başlayacak olan operasyona kadar herhangi olumsuz bir durum ile karşılaşmazsak son dakika satışları ile Slovakya pazarını en az kayıp ile kapatırız. Bu vesile ile yaşadığımız bu zor günlerin geride kalmasını, güzel ve aydınlık günlere hep birlikte ulaşmayı diliyorum."