p>Alanya Belediyesi binde bir\'lik yapılaşmaya esas plan hükümlerinde bütünlük sağlanması için \"Yapılaşmaya Esas Plan Hükümleri\" semineri düzenledi.
Alanya Belediyesi, yerel seçimlerle birlikte Alanya\'ya bağlanan beldeler ve Alanya merkezde uygulanan imar planı bütünlüğünü sağlamak için Türkler Gold Island Hotel\'de, 

\"Yapılaşmaya Esas Plan Hükümleri\" semineri düzenledi.Seminere Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Başkan Yardımcıları Tunahan Kasapoğlu ve Mehmet Kula, Belediye İmar Komisyonu Üyeleri Mehmet Ali Tekin, Melike Nazifoğlu, Hasan Özdemir, Erkan Demirci ve Mustafa Keşoğlu, Belediye Meclis Üyeleri, Şehir Plancıları, Mimarlar Odası, İnşaat Mühendisleri Odası, Haritacılar Odası, Müteahhitler Birliği ve Belediyenin teknik personelleri katıldı. Açılış konuşmasını İmar Komisyonu Başkanı Mehmet Ali Tekin ve Belediye Başkan Yardımcısı Tunahan Kasapoğlu\'nun yaptı. Açılış konuşmalarının ardından söz alan Belediye Başkanı Adem Murat Yücel de katılımcılara, seminerin önemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

PLAN BÜTÜNLÜĞÜ ALANYA\'YA YENİ BİR VİZYON KAZANDIRACAK
Plan bütünlüğünün Alanya\'ya yeni bir vizyon ve marka değeri kazandıracağına inandığını söyleyen Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Çünkü birçok spekülasyonlar ve yanlış anlamalar beni ve imar komisyonumuzu zora sokuyordu. Yanlışa yanlışla gitmektense hukuk ve plan mevzuatına uygun olarak hataları düzeltip doğru adımlar atmaya çalıştık\" dedi.

İŞİ EHLİNE TESLİM ETTİK
\"Eskiden bir imar müdürlüğü vardı; bunun altında çalışılıyordu\" diyen Başkan Yücel, \"Biz göreve gelince imar müdürlüğünü plan proje, kentsel tasarım ve yapı kontrol olarak dörde ayırdık. Neden? Birisi planlasın, birisi proje üretsin, birisi kontrol etsin, birisi de ruhsatlarını versin istedik. ve insanlar ne yapacağını neyi nasıl yapacağını görsün. Yani burada işlerin daha kolay yürümesi için imar müdürlüğümüzü ek müdürlüklerle güçlendirdik. 80 tane çalışan var. Yetmezse tıkanma olursa teknik ve hukuk danışmanı olarak bu sayıyı arttırabiliriz. Her konuyu ehline bırakmak istiyorum. Bu şehrin katma değerini yükseltmek ve marka değerini artırmak, gelecek nesillere yaşanabilir bir kent bırakmak için sizlerle çalışmak istiyoruz. Bugün biz, yarın başkaları olacak. Şehir plancıları bu şehrin teknik ekipleri sayılır. 50 sene sonrasını görerek planlama yapmalıyız. Bu şehir için ne yapılması gerekiyorsa sizlerle birlikle yapmak istiyoruz. Eğer birlikte hareket edersek gelecek nesillere yaşanabilir bir kent bırakabiliriz\" diye konuştu.

ÇALIŞMALARIMIZI BİR KİTAPTA TOPLADIK.
Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, \"Alanya İlçesi Yapılaşmaya Esas Plan Hükümleri\" kitabının hazırlanmasından emeği geçen Plan ve Proje Müdürlüğü Personeline, İmar Komisyonu Üyelerine ve İmar Komisyonunun önceki dönem üyeleri Kerim Başkaptan ve Mehmet Kula\'ya teşekkür etti.

273 SAYFALIK KİTAP HAZIRLANDI
Alanya merkez ve mahallelerde plan bütünlüğünü sağlamak için Belediye, 273 sayfalık kitap hazırladı.
Avsallar ve Türkler Mahallesi hariç, Alanya merkez ve 15 yeni mahallenin binde bir\'lik yapılaşmaya esas plan hükümleriyle ilgili bir kitap hazırlandı. Her mahallenin ayrı ayrı ele alındığı kitabın içeriği ve mahallelerin plan hükümleriyle ilgili Alanya Belediyesi Plan ve Proje Müdürü İlker Şenkal, katılımcılara sunum yaptı. Kitap Alanya\'daki meslek odalarına da 

dağıtılacak.