p>Belek Turizm Bölgesi\'ndeki bir otelde düzenlenen Alman seyahat acentesi Raiffeisen Tours Kooperation\'un (RTK) genel kurul toplantısının açılışında konuşan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya\'nın seyahat acenteleri sayesinde Türkiye\'de turizmin başkenti olarak anıldığını belirtti.

Çavuşoğlu, Antalya\'nın turistleri çekmesinin yanı sıra G-20 zirvesiyle dünyanın en önde gelen siyasilerini de misafir edeceğini, bu organizasyon için 32 otelin hazırlandığını dile getirdi. Antalya\'nın Expo 2016\'ya da ev sahipliği yapacağını hatırlatan Çavuşoğlu, \"Expo, uluslararası bir botanik sergisidir. Expo\'nun yapılacağı alanı ziyaret ettim. Her şey mükemmel gidiyor. Expo bittikten sonra da bu alan ziyarete açık olacak. Siz acenteler bütün misafirleri buraya getirebilirsiniz\" dedi.
ALANYA VE MANAVGATA GOLF SAHASI
Türkiye\'nin sporda da büyük yatırımları yaptığını anlatan Çavuşoğlu, \"Büyük golf alanları oluşturduk. Türk Hava Yolları Open\'i da misafir ettik. Bu organizasyonda Tiger Woods dahil olmak üzere dünyanın en iyi sporcuları mücadele etti. Daha fazla golf alanı inşa edeceğiz. Sadece Belek\'e değil Manavgat\'a, Alanya\'ya da golf alanları yapacağız\" diye konuştu.
TURİSTLERE MÜKEMMEL KOŞULLAR SAĞLIYOR
Türkiye\'nin turistler için mükemmel koşullar sağladığını vurgulayan Çavuşoğlu, \"Antalya, tatil için en güvenli yerlerden birisi. \'Türkiye güvenilir değil, Antalya güvenilir değil\' deniliyor. Evet bazı zorluklarımız var. Avrupa\'da özellikle iki zorluğumuz var. İslamofobi ve terör. Bunlara karşı hep birlikte mücadele etmemiz gerek. PKK terörünü de yaşadık, DAEŞ\'i de. Bütün bu zorluklara rağmen Antalya ve Türkiye güvenilir yerlerdir ve güvenilir olmaya devam edecektir\" dedi.
ÇAVUŞOĞLU TEŞEKKÜR ETTİ
Çavuşoğlu, genel kurul için Antalya\'ya gelen seyahat acentelerine Türk turizmini destekledikleri için teşekkür etti. Genel kurulun açılış toplantısına Çavuşoğlu\'nun yanı sıra RTK Grubu\'nun Başkanı Thomas Bösl ve Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül de katıldı. Yaklaşık bin 100 seyahat acentesi temsilcisinin katıldığı genel kurul, 4 Ekim\'de sona erecek.