Alanya Belediyesi tarafından düzenlenen; Summer Garden, ALTİD, ALTAV’ın katkıları, Dream Türk ve Radyo D’nin medya sponsoru olduğu, Alanya Uluslararası Caz Günleri 18. yılını kutluyor. Bugüne kadar Türkiye’den ve yurt dışından birçok sanatçıyı ağırlayan Alanya Uluslararası Caz Günleri bu yıl da yine dopdolu bir program ile sanatseverlerle buluşacak. 

Alanya’da cansız bedenini kardeşi buldu Alanya’da cansız bedenini kardeşi buldu

21-24 Eylül 2023 tarihleri arasında tarihi Kızılkule Meydanı’nda Alanya Kalesi’nin ışıkları altında gerçekleşecek 18. Alanya Uluslararası Caz Günleri, her yıl olduğu gibi bu yıl da dünya caz yıldızlarına ev sahipliği yapacak. Türkiye’de caz denilince ilk akla gelen festivaller listesinde yerini alan Alanya Caz Günleri muhteşem konserlerle 4 gün boyunca muhteşem atmosferi ile müzikseverleri ağırlayacak.

İLK GÜN TAM BİR MÜZİK ŞÖLENİ YAŞANACAK

18. Alanya Uluslararası Caz Günleri 21 Eylül Perşembe günü saat 20:30’da Daniela Simmons & Atilla Şereftuğ But Jazz Grubu ile başlayacak. Dünyaca ünlü isimler Francis Coletta ve Arnaud Francelet gibi isimlerden oluşan grubun performansının ardından pek çok ödülle ülkemizi gururlandıran Elif Sanchez 22.00’de caz severler ile buluşacak.

Daniela Simmons: Sadece bir İtalyan caz ve pop vokalisti değil, sesi her şeyden önce besteleri taşıyan ve yorumlarında başarılı olan bir müzisyen. Pop, R&B, caz ve enstrümantallerden etkilenen müzik tarzlarının zekice bir karışımından geçen her iki uç da yumuşaklığı ve gücü birleştiriyor.

Atilla Şereftuğ: İstanbul doğumlu caz piyanisti Atilla Şereftuğ, kamuoyunda uluslararası üne sahip bir besteci olarak tanınır. Celine Dion'u ilk tanıyan ve keşfeden oydu. 1988 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Celine Dion'un seslendirdiği "Ne Partez Pas Sans Moi" adlı şarkının bestecisi olarak 1. oldu. Şarkı uluslararası bir başarı ve hem Celine'in hem de yapımcı olarak Atilla'nın kariyeri için bir sıçrama tahtası oldu.

1986, Daniela Simmons tarafından seslendirilen "Pas pour moi" adlı eserinin 2. olduğu Eurovision Şarkı Yarışması'ndaki ilk girişimiydi. Atilla Şereftuğ'un kariyeri çok erken başladı, 13 yaşında profesyonel bir piyanist ve aranjördü. İstanbul Konservatuarı'ndaki eğitimini tamamladıktan sonra çeşitli orkestra gruplarıyla caz sahnesine adım attı. 1970'lerde Avrupa'ya geldi ve Pop, Fransız ve Alman müziği dünyasından birçok sanatçıyla yapımcı, besteci ve aranjör olarak iş birliği yaptı. Atilla Şereftuğ üretti, düzenledi. Caz sahnesinin en yetenekli ve parlak piyanistlerinden ve yapımcılarından biridir.

Francis Coletta: 28 Ekim 1957'de Marsilya'da doğdu. Başlangıcından itibaren klasik gitar eğitimi aldı ve daha sonra farklı klasik, caz ve pop müzik orkestralarında çaldı. Francis Coletta, diğerleri arasında Michel Legrand, Frank Sinatra, Sammy Davis, Sarah Vaughan, Paul Anka, Tomm Scott, Joe Sample, Alex Acuna, Randy Brecker, Niels-Henning Orsted-Pedersen, Joe di Francesco, Alvin Queen, Reggie Johnson ile oynadı. Ayrıca, örneğin Michel Berger ve Michel Fugain gibi birçok Fransız pop şarkıcısına turda eşlik etti. Pepe Lienhard Band, Udo Jürgens, Catarina Valente gibi gruplarda çalarken Alman müzisyenler de onun sanatından yararlandı.

Arnaud Francelet: Uluslararası sanatçılarla çeşitli stüdyo prodüksiyonları yaptı. Düzenli olarak İsviçre'de performans sergiliyor ve tüm Avrupa, ABD ve ayrıca Japonya, Çin, Hindistan gibi Asya'da ve daha pek çok yerde turneye çıktı. Arnaud çeşitli müzikallere katılıyor ve John di Martino, Juan Munguia, Dan…