p>1 Kasım seçimleri araştırmasında, partilerin seçim bildirgelerini takip ettiğini söyleyen seçmenin oranı \\% 59.4 çıktı. 
HaberTürk gazetesinin ANDY-AR şirketine yaptırdığı 1 Kasım seçimleri araştırmasında, partilerin seçim bildirgelerini takip ettiğini söyleyen seçmenin oranı % 59.4 çıktı. Seçim bildirgesinin kararını etkilemediğini belirtenlerin oranı % 52.2 olarak saptandı. 1 Kasım’da sandığa gidip oy kullanacağını kaydeden seçmenin oranı ise \\% 91 oldu.
SEÇİM BİLDİRGELERİNİ TAKİP ETMİYORUM: %38.6
ANDY-AR, anket çalışmasına katılan farklı sosyo-ekonomik gruptan 1764 seçmene, “Partilerin seçim bildirgelerini takip ediyor musunuz?” diye sordu. Katılımcıların % 59.4’ü “Evet, takip ediyorum” yanıtını verirken, % 38.6’sı “Hayır, takip etmiyorum” dedi. Aynı soruya “Bilmiyorum, fikrim yok” diyenlerin oranıysa % 2’de kaldı.
\"BİLDİRGELER KARARIMI ETKİLEMİYOR: \\%52.2\"
Araştırma şirketinin seçim bildirgeleri üzerine seçmene yönelttiği bir diğer soruysa, “Seçim bildirgeleri oy verme tercihinizde etkili oluyor mu?” oldu. Ankete katılanların % 52.2’si “Hayır, oy verme tercihimde etkili olmuyor” dedi. “Evet, seçim bildirgesi oy vermemde etkili oluyor” diyenlerin oranıysa \\% 46.3 çıktı. Bu soruya “Fikrim yok” diyenlerse yüzdelik pastada 1.5 oranında yer aldı.
EN BEGENİLEN BİLDİRGE AK PARTİ\'NİNKİ OLDU
“En çok hangi partinin seçim bildirgesini beğendiniz?” sorusuna seçmenin yanıtı, % 35.5 “AK Parti”, % 24.3 “CHP”, % 6.5 “MHP” ve % 6.4 “HDP” oldu. “Hiçbirini beğenmedim” diyenlerin yüzdesi 10.2 çıkarken, “Fikrim yok” diyenlerin oranı % 17.1 olarak ankete yansıdı.
SEÇİM BİLDİRGESİ EN ÇOK CHP\'Lİ SEÇMENİ ETKİLİYOR
ANDY-AR’ın, seçim bildirgelerine 4 parti seçmeninin bakışı üzerine yaptığı araştırmada ilginç bir sonuç da çıkıyor. “Seçim bildirgeleri oy verme tercihinizde etkili oluyor mu?” sorusuna CHP’li seçmenlerin % 55.5’i “Evet” cevabını vererek ilk sırada yer aldı. CHP seçmenini \\% 54 ile HDP, \\% 44.8 ile AK Parti ve \\% 33.8 ile MHP izledi. Bu soruya “Hayır” yanıtını veren MHP seçmeninin yüzdesi 65.8’i buldu. Bildirgeye göre oy vermeyeceğini söyleyen AK Parti seçmeniyse % 53.8 ile ikinci sırada yer aldı.
ANDY-AR, seçmene 1 Kasım genel seçiminde sandığa gidip gitmeyeceğini de sordu. Ankete katılanların % 90.8’i “Evet, oy kullanacağım” derken, “Hayır, oy kullanmayacağım” diyen seçmenin yüzdesi 8.3 olarak saptandı. Geçersiz oy vereceğini belirtenlerin oranıysa % 1’e yakın çıktı.
SEÇİME EN BÜYÜK İLGİ 55 YAŞ ÜSTÜNDE
Partilere göre sandığa gösterilen ilgide AK Parti, CHP, MHP ve HDP seçmeninin % 90’ından fazlası 1 Kasım’da oy kullanacağını söyledi. İlk sıradaysa % 91.9 ile HDP yer aldı. Cinsiyete göre bakıldığında erkeklerin % 91.9’u, kadınların % 89.3’ü sandığa gideceğini belirtti. Yaşa göre dağılımdaysa 55 yaş üstü seçmenin \\% 94.3’ü sandığa gideceğini dile getirerek ilk sırada yer aldı.