p>Antalya Kumluca Ziraat Odası Başkanı Süleyman Kayhan, ilçede domatesin 1 TL\\\\\\\'ye satıldığını belirterek, \\\\\\\"Üreticiler bu fiyatlarla zarar etmektedir\\\\\\\" dedi.
\ \ Kumluca ilçesinde üretici, domatesini 1 TL’den satmaya başladı. Kumluca Ziraat Odası Başkanı Süleyman Kayhan, üreticinin 1-2 TL’den sattığı domatesin tezgahta tüketiciye 8-10 TL\\\\\\\'ye satıldığını söyledi.
\ \
\ \ \\\\\\\"1.50 TL’nin altı zarardır\\\\\\\"
\ \ Kayhan, \\\\\\\"Geldiğimiz noktada domatesin toptancı halinde üretim maliyetinin çok altında satıldığını görmekteyiz. Normal koşullarda ortalama kilogram maliyeti. 1.2 TL olan domatesim özellikle iki yıldır Fungal, bakteriyel, virüs ve zararlı etmenlerinden dolayı maliyeti oldukça yükselmiş 1.50 TL’yi geçmiştir. 30 Mayıs tarihi itibari ile domatesin Kumluca Toptancı Halinde çıkış fiyatı 1 TL\\\\\\\'dir. Yani çiftçilerimiz zararına satış yapmaktadır. Yaygara yapanların sesi çıkmamaktadır. Üreticilerimizin zararı görmezden gelinmektedir. Rusya’nın ardından Irak Hükümetinin de domates ithalatı konusundaki tutumu domates ihracatımızı oldukça sıkıntıya sokmuştur. Bu durumda zararına satış yapan çiftçilerimizin vebalini kim ödeyecek. 40-50 derece sıcaklıkta serada çalışan ve gece yarısı toptancı halinde kuyruğa girerek malını satmak için çabalayan üreticimizin hak ettiği durum bu mudur?\\\\\\\" dedi.

\ \