Manavgat Kaymakamı Mustafa Yiğit, şiddetli yağmur ve fırtına ile meydana gelen hortumda Çakış Mahallesi Yeniköy Mevkii'nde zarar gören seralarda incelemede bulundu. Kaymakam Mustafa Yiğit'e inceleme esnasında İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömür Ozan Çakal da eşlik etti. Hortum nedeni ile seraları zarar gören çiftçilerle görüşen Kaymakam Yiğit, geçmiş olsun temennisinde bulundu.

Kaymakam Yiğit, hortumun sınırlı bir alanda meydana geldiği için afet ilan edilmesinin mümkün olmadığını ancak kendilerinin oluşan hasarla ilgili rapor tutarak üst makamlara göndereceklerini kaydetti. Böyle durumlarda zarar ve ziyanın karşılanması için Bakanlar Kurulunun afet ilan etmesinin gerekli olduğunu kaydeden Kaymakam Yiğit, "Ancak burada hortumun etkisi sadece 6 işletme ile sınırlı. Bu nedenle afet ilan edilmez. Görüştüğümüz çiftçiler, seraların TARSİM sigortasının olmadığını belirtti. Aslında TARSİM sigortası olsaydı, zararları sigorta tarafından giderilirdi" dedi.

Kaymakam Yiğit, olarak böyle durumlarda kendilerinin vakıf kanalıyla yardım yaptığını ancak bu yardımların işletme zararını karşılamak değil, insanların yaşamlarını amacıyla sürdürmesini sağlamak için olduğunu ifade etti.