p>Antalya Pamuk ve Narenciye Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (ANTBİRLİK) buğday alımına başladı. 
\ \ ANTBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yavuz, birlik olarak ilk kez buğday alımı yaptıklarını söyledi. Göreve geldiklerinde çiftçiye yönelik birçok söz verdiklerini ve verdikleri sözleri yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını aktaran Yavuz, “İlk olarak narenciye alımını yaptık. Bu sayede, hem çiftçimiz ürününü en iyi şartlarda değerlendirip kendisi kazandı hem de birliğimiz ve kooperatiflerimiz kazandı” dedi.
\ \ Birliğin ve kooperatiflerin güçlenmesiyle çiftçilerinde daha güçlü hale geleceğini belirten Yavuz, “Çiftçi ve üreticilerimizle birlikte hareket ederek, tüm ürünlerini en iyi şekilde değerlendirmelerine ve pazar bulmalarına tüm gücümüzle katkıda bulunacağız. Geçmiş yönetimce yapılan, plansız ve hatalı idare neticesine çiftçi ve üreticilerimize büyük katkı sağlayan çapa kredisi son bulmuştu. Biz, bakanlığımızla birlikte hareket ederek çiftçilerimize ve üreticilerimize nakit ihtiyaçlarını giderecek çapa kredisini tekrar vermeye başladık. Buğday alımlarımıza da başladık. Her zaman belirttiğimiz gibi, her şey çiftçi ve üretici kardeşlerimiz düşüncesiyle hareket ederek buğday alım fiyatını da 1 TL olarak açıkladık” diye konuştu.
\ \ Bakanlıkla da tüm istişareleri yaparak, bölgedeki tarımı ve çiftçileri en güçlü hale getirmek için çaba gösterdiklerini belirten başkan Yavuz, “Bunun için silaj mısır alımlarımız için de tüm çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah önümüzdeki en kısa dönemde silaj mısır alımlarımızı da gerçekleştirerek hedeflerimize bir bir ulaşmış olacağız.”

\ \