p>Alanyanın çok yakından tanıdığı zamanın Emniyet Müdürü Mehmet Söğüt’ün  koruma polis memuru Ramazan Arslantaş  Türkiye Modern Pentatlon Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı oldu. Ayrıca Pentatlon Federasyonu\\\\\\\'na Alanya’dan  3 isim girmesi sevinçle karşılandı. Türkiye Modern Pentatlon Federasyonu adeta Alanyalıların ablukasına alındı.

\ \ \ \

Başkent Öğretmenevinde düzenlenen olağanüstü genel kurul toplantısında divan başkanlığını Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz yaptı. Spor Genel Müdürlüğü Spor Faaliyetleri Daire Başkanı Ömer Kalkan, Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, Konya ASKF Başkanı Remiz Ay, Türkiye Yüzme Federasyonu Başkanı Erkan Yalçın’ın da katıldığı olağanüstü genel kurul toplantısında delegelerin kullandığı 110 oydan geçerli sayılan 105 oyu alan Ramazan Arslantaş Türkiye Modern Pentatlon Federasyonu Başkanlığına seçildi.
\ \ Öte yandan Ramazan Arslantaş başkanlığındaki Türkiye Modern Pentatlon Federasyonu yönetim kurulu şu isimlerden oluştu; Suat Küçükbatır, Hasan Hüseyin Aydın, Adil Çalışkan, Rıfat Hekimoğlu, Yusuf Alperen Ayar, Cemal Palamutçu, Bülent Aycan, Gürhan Yıldız, Hakan Karakaya, Serkan Fazlı Güven, Nermin Başer, Hüseyin Selçuk Demirel, Enis Akdağ, Osman Cem Yurtbay.

\ \ \ \

Ayrıca Alanya’nın çok yakından tanıdığı Cemal Palamutçu Yönetim kurulunda, Erdal Akgün’ün Disiplin kurulu ve İlçe Spor Müdürü Erdal Tamrak’ın yedek yönetimde olması son derece dikkat çekti.

\ \ \ \

\\\\\\\"Uzun ve orta vadeli planlarımız var\\\\\\\"
\ \ Ramazan Arslantaş yaptığı konuşmada, Türkiye’nin dört bir köşesinden kongre için Ankara’ya gelen delegelere teşekkür etti. İlk hedeflerinin antrenör sayısını artırmak olacağını kaydeden Arslantaş, “Orta ve uzun vadeli planlarımızı yerine getirebilmek için beden eğitimi spor fakültelerinden mezunlarına modern pentatlon branşını tanıtarak ülke genelinde sporcu arkadaşlarımızdan yararlanacağız. Hakemlerimize de uluslararası standart kalitesinde eğitim verebilmek için her türlü yurt içi ve yurt dışı eğitim olanağını sağlayacağız. Hakemlerimizi spor camiasında elit bir zümre olarak görmek istiyoruz” dedi.

\ \ \ \

Ramazan Arslantaş kimdir

\ \ \ \

Ramazan Arslantaş 1973 yılında Konya’nın Bozkır ilçesinde doğdu. İlk orta ve Liseyi Bozkır’da Üniversiteyi ise Eskişehir’de tamamladı.

\ \ \ \

1996 Yılında vatani görevinin ardından Emniyet teşkilatına adım attı. Emniyet teşkilatının en kritik ve hassas bölümü olan terörle mücadele biriminde uzun yıllar çalıştı.

\ \ \ \

2001- 2003 yılları arası Alanya Emniyet Müdürü Mehmet Söğüt’ün korumalığını yapan Ramazan Arslantaş, buradan Diyarbakır Emniyet Emniyet Müdürlüğüne Terör uzmanı olarak atandı. Bir çok terör olaylarında başarı gösteren Ramazan Arslantaş,Türkiye Cumhuriyet’inin bir çok il ve ilçelerinde 14 yılı aşkın yaptığı üstün çalışmalarla dikkat çekti.

\ \ \ \

2009 yılında Diyarbakır Emniyet Emniyet Müdürlüğünden ayrılan Arslantaş, Konya Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan döneminde, Konya Selçuk Üniversitesinde personel müdürü olarak uzun yıllar hizmet verdi.

\ \ \ \

20 May 2016’da Ramazan Arslantaş Gençlik ve Spor Bakanlığına, Federasyon Genel Sekreteri olarak atandı.

\ \ \ \

Başarı grafiğini hızla tırmanan Ramazan Arslantaş, hem Federasyon Genel Sekreteri hem de  Gençlik ve Spor Bakanlığı Özel Kalem Müdürlüğü gibi önemli bir göreve aynı anda yürüttü. Muammer SOYLU/ ALANYA   www.gazetealanya.com

\ \ \ \

 

\ \