Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) tarafından organize edilen Plaj Voleybolu Türkiye Şampiyonası bu kez 1000 rakımlı, Torosların zirvesinde bulunan İbradı ilçesinde yapılacak. İbradı Belediyesi sponsorluğunda gerçekleştirilecek olan 20 Yaşaltı Plaj Voleybolu Türkiye Şampiyonası için belediye karşılaşmaların yapılacağı alana 160 ton standartlara uygun kum getirerek plaj voleybolu sahası oluşturdu.

7-9 Eylül tarihleri arasında Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü futbol sahasında oluşturulan alanda yapılacak karşılaşmalara mili sporcu Belinay Sarı, İbradı Belediyesi adına katılacak. Kadınlar ve erkekler olarak iki ayrı kategoride yapılacak olan müsabakalara 24 takımda 48 sporcu katılacak. 9 Eylül Pazar günü yapılacak final karşılaşmalarının ardından düzenlenecek törenle dereceye giren sporculara ödülleri verilecek.

İbradı Belediye Başkanı Serkan Küçükkuru, İbradı'nın alternatif turizmin başkenti olma yolunda hızla ilerlediğine dikkati çekerek, ilçenin doğal ve kültürel değerlerinin yanı sıra bu tarz farklı etkinliklerle de adını duyurmak gerektiğini vurguladı. Başkan Küçükkuru, "Altınbeşik Mağarası'ndan Düğmeli Evlere, yılkı atlarından ırmak vadisine kadar yöremizde pek çok değere sahibiz. Bu değerleri sporla, kültürle, sanatla harmanlayarak alternatif turizmin gözdesi olacağız" dedi.