Parti binasında açıklamalarda bulunan AK Parti Alanya İlçe Başkanı Mustafa Toklu, "Dün Karayolları Genel Müdürü Arif Çobanoğlu ve AK Parti Antalya Milletvekili Sena Nur Çelik ile çevre yolu ve üst geçitlerle ilgili bir toplantı yaptık. Toplantıda gerek Alanya'ya önünüzdeki süreçte yapılacak yatırımları değerlendirdik. Yeni yapılacak üstgeçitlerle ilgili bir değerlendirme yaptık. 2018'de de devam eden karayolları yatırımları hızlı bir şekilde devam edecek. Hacıbaba Mezarlığı civarındaki 3, 5 kilometrelik kısım sona ermişti. Karayollarının yaptığı yatırımlar devam edecek" dedi.

'BU TÜRKİYE'DE BİR İLK'

Kuşyuvası-Mahmutlar arasındaki çalışmalar da sorulan Toklu, "Kuşyuvası-Mahmutlar yolunda tünellerin büyük kısmı açıldı. Kuşyuvası bölgesindeki 24 kilometrelik kısım 20 tünel ve 3 köprü ile geçilecek. Bu Türkiye'de bir ilk. 2018'de açılan tünellerin iyileştirilmesi. ve açılmayan kısımlarım da açılmasıyla ilgili çalışanlar devam edecek" diye konuştu.

'HİÇBİR İLÇEYE İL SÖZÜ VERMEDİK'

CHP İlçe Başkanı Ali Takavut'un Alanya'nın il olmasıyla ilgili kendisine yönelik 'Talihsiz bir açıklama olmuş' sözleri de hatırlatılan Toklu, "Biz talihsiz bir açıklama yapmadığımıza inanıyoruz. Hiçbir zaman popülist siyaset yapmadık. Türkiye'de bir ilçe il yapılacaksa bunun da Alanya olduğunu söyledik. Hiçbir zaman bir ilçeye il olacaksınız diye bir söz verilmedi. İlk il olacak yerlerden biri Alanya. Bunu her zaman söyledik" ifadelerini kullandı.

'INŞALLAH ADALETLİ ŞEKİLDE GERÇEKLEŞİR'

Alanya'daki kentsel dönüşümle ilgili görüşleri de sorulan Toklu, "Kentsel dönüşümün ada bazında yapılmasını destekliyoruz. Eski binaların sağlıklı şekilde revize edildiğinde bunun yararlarını savunuyoruz. Hükümetin desteğiyle Alanya'da bir bölgede izin çıktı. Bu yapılacak kentsel dönüşüm inşallah adaletli şekilde gerçekleşir. Buradaki isteğimiz bundan sonraki süreçlerin şeffaf şekilde kamuoyu ile açıklanması ve adaletli şekilde yapılması. Biz kentsel dönüşümün vatandaşlara faydalı şekilde gerçekleşmesini savunuyoruz" dedi.