ÖZEL HABER - Burak ÖZTUNÇ
Antalya Süper Amatör Lig’de (SAL) bu sezon Alanya’yı 3 takım temsil etti. Uzun yıllardır Bölgesel Amatör Lig’e yükselmeye çalışan Kestelspor, geçtiğimiz yıl lige katılan Payallarspor ve ligin yeni ekibi Mahmutlarspor Alanya’yı temsil eden ekiplerdi.

Antalya Süper Amatör Lig’de dün oynanan maçlarla lig tamamlandı ve heyecan sona erdi.

Dün oynanan maçlarda alınan sonuçlar şu şekilde:

Kestelspor – Bay

Manavgatspor 6 – 0 Kumlucaspor

Korkuteli 0 – 0 Antalya BŞB Asatspor

Muratpaşa 5 – 1 Antalya Halspor

Beymelek 2 – 0 Payallarspor

Finike 5 – 1 Kınıkspor

Mahmutlarspor 3 – 0 Erdem Gençlikspor

Kestelspor tarih yazdı…

Ligdeki en iddialı takımımız olan ve bir süredir Bölgesel Amatör Lig’e(BAL) yükselme mücadelesi veren Kestelspor bu sezon mutlu sona ulaştı. Levent Uğur başkanlığında güçlü bir kadro oluşturan Kestelspor, ligin bitmesine 4 hafta kala şampiyonluğu garantiledi. Ligde oynadığı 24 maçta 22 galibiyet 2 beraberlik Alanya temsilcimiz yenilgisiz olarak doğrudan BAL’a yükseldi. Muhteşem bir sezon geçiren Kestelspor ligde toplamda 105 gol atarken, kalesinde ise sadece 9 gol gördü. Kestelspor önümüzdeki yıl Alanya’yı BAL’da temsil edecek.

Payallarspor orta sıralarda

Geçtiğimiz yıl lige yükselen Payallarspor’da güzel bir sezon geçirdi. 31 puanla ligi dokuzuncu sırada bitiren Payallarspor çıktığı 24 maçta 9 galibiyet, 4 beraberlik ve 11 yenilgi aldı. Ligde rahat bir şekilde kalan Payallarspor’un önümüzdeki yıl zirve yarışına girmesi bekleniyor. Alanya’nın batı bölgesinden büyük destek gören Payallarspor’un, önümüzdeki sezon daha iddialı bir kadro ile zirve mücadelesine gireceği konuşuluyor.

Mahmutlarspor son nefeste

Ligin en yeni ekibi olan Mahmutlarspor ise zor bir sezon geçirdi. Sezon ortasında teknik direktör değişikliğine giden ve yoluna alt yapı hocası Halis Onur Erdem’le devam eden Mahmutlarspor, başkan değişikliği de yaşarak zor günler geçirdi. İstediği çizgiyi bir türlü yakalayamayan mavi beyazlı ekip ligin bitmesine 3 hafta kala küme düşme hattından kurtularak ligde kaldı. Son haftalarda aldığı galibiyetlerle bir anda üst sıralara yükselen temsilcimiz, son hafta Erde Gençlik’in maça çıkmaması ile 3-0 hükmen maçı kazandı ve 31 puanla ligi sekizinci sırada bitirdi.

Gelecek yıl 4 takımlayız

Antalya Süper Amatör Lig’de önümüzdeki sezon 5 takımla temsil edileceğiz. Ligde kalan Payallarspor ve Mahmutlarspor, yine aynı ligde mücadele edecekler. 1 Amatör Küme’den Türklerspor ve Konaklıspor’da SAL’a yükselme başarısı göstermişlerdi. 4 takımla birlikte mücadele edeceğimiz ligde hedef ise en az 1 takımı BAL’a çıkarmak.

Gol Kralı Kestelspor'dan

Bu arada ligde bir başarıda gol krallığından geldi. Ligin gol kralı muhteşem bir sezon geçiren ve tam 25 gol ağlara gönderen Kestelspor'un yıldızı Oğulcan Ahmet Erdul oldu. Kestelsporlu Yalçın Akdoğan'da attığı 19 golle dikkat çeken bir diğer isim oldu. Mahmutlarspor'da forma giyen, eskiden uzun yıllar Alanyaspor için ter döken efsane futblcu Metin Telle'de Mahmutlar adına 15 gol atarak, ligin idkkat çeken ismi oldu.