Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in büyük uğraşlarıyla geçtiğimiz aylarda Türkiye Triatlon Federasyonu’nun yeni Başkanı Bayram Yalçınkaya ile Avrupa Triatlon Kupası’nın Alanya’da yapılması için imzalanan protokolünün ardından başlanan hazırlık aşamaları tamamlandı. Başkan Yücel, bu yıl 28.’si düzenlenecek olan Triatlon Avrupa Kupası ve ek olarak Alanya’da yapılması kararlaştırılan Türkiye Triatlon Federasyonu Triatlon-Aquatlon Final müsabakalarına şehrin her yönüyle hazır olduğunu açıkladı.

35 ÜLKEDEN 900 SPORCU KATILACAK

Türkiye’de triatlonun çıkış noktası olarak gösterilen ve Avrupa’nın da sayılı müsabaka alanı olarak lanse edilen Alanya’da bu yıl 28.’si düzenlenecek olan Triatlon Avrupa Kupası ve Türkiye Triatlon Federasyonu Triatlon-Aquatlon Final müsabakalarına Elitler, Gençler, Yaş Grupları, Yıldızlar, Minikler ve Ulusal Paratriatletler kategorisinde 35 ülkeden yaklaşık 900 sporcunun katılması bekleniyor. Yarışlar için resmi kayıtların ise 21 Eylül Cuma günü alınacağı açıklandı.

ALANYA, TOKYO OLİMPİYATLARI İÇİN PUAN VEREN BİR YARIŞ OLACAK

Alanya Belediyesi’nin her yıl profesyonelce, huzur ve güven içinde kusursuz bir şekilde düzenlediği Triatlon Avrupa Kupası müsabakalarının, 2020 Tokyo Olimpiyatları için puan veren bir yarış olacağı açıklandı. Bu anlamda daönem teşkil eden triatlon müsabakalarına, ulusal ve uluslararası çapta yüzlerce sporcunun bu yarışa büyük önem verdiği belirtildi.

BAŞKAN YÜCEL’DEN TRIATHLON HEYECANINA DAVET

28. Triatlon Avrupa Kupası ve Türkiye Triatlon Federasyonu Triatlon-Aquatlon Final müsabakaları için büyük heyecan duyduklarını vurgulayan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel; “Triatlon Avrupa Kupası müsabakalarının her yıl olduğu gibi bu yıl da huzur ve güven içinde, halkımızın katılımı ile kusursuz bir spor organizasyonu olacağına inanıyorum. Bu yıl 35 ülkeden sporcu, idareci ve hakemi, turizmin yanı sıra, sporun da başkenti olma yolunda hızla ilerleyen Alanya’mızda ağırlayacağız.Ayrıca Türkiye Triatlon Federasyonu Triatlon-Aquatlon Final müsabakaları da bu yıl şehrimizde olacak. 22-23 Eylül tarihlerinde düzenleyeceğimiz bu 2 önemli organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyor, tüm halkımızı triatlon heyecanına ortak olmaya davet ederim.” dedi.