Haber - Burak ÖZTUNÇ

Süper Lig'de geride bıraktığımız 10 haftanın son sekizinde liderlik koltuğunda oturan temsilcimiz Aytemiz Alanyaspor bugün Trabzonspor ile deplasmanda karşı karşıya gelecek. Saat 16.30'da başlayacak olan mcüadele BeİN SPORTS 2'den nakeln yayınlanacak. Alanyaspor maçı kazandığı takdirde ligdeki liderliğini sürdürecek. 

MAÇIN HAKEMİ BİTİGEN

Süper Lig Cemil Usta Sezonu 11. hafta mücadelesini yönetecek hakemler Türkiye Futbol Federasyonu, Merkez Hakem Kurulu tarafından açıklandı. Yapılan açıklamaya göre Trabzonspor ile Aytemiz Alanyaspor’un 10 Kasım Pazar günü Şenol Güneş Spor Kompleksi’nde oynayacağı mücadeleyi Kayseri bölgesi hakemlerinden Abdulkadir Bitigen yönetecek.

Bitigen’in yardımcılıklarını Ekrem Kan ve Serkan Ok yapacak. Maçın dördüncü hakemi Caner Ak olurken, VAR odasında Özgüç Türkalp yer alacak.

BİTİGEN’LE 3. RANDEVU

Aytemiz Alanyaspor daha önce Abdulkadir Bitigen yönetiminde yalnızca 2 maça çıktı. Temsilcimiz bu maçlarını ikisini de kazandı:

Aytemiz Alanyaspor 3 – 0 Kasımpaşa
Şanlıurfa 0 – 2 Aytemiz Alanyaspor

İŞTE MAÇIN İSTATİSTİKLERİ

Trabzonspor ve Alanyaspor'un Süper Lig'deki altı karşılaşmasında Alanyaspor sahadan dört kez galip ayrıldı (1B 1M).

Trabzonspor'un Süper Lig tarihinde en düşük galibiyet yüzdesi elde ettiği rakibi Alanyaspor (,7 - 1/6). Bordo mavililerin lig tarihinde evinde birden fazla maçta ağırladığı 51 rakibi arasında mağlup edemediği tek takım Alanyaspor (1B 2M).

Alanyaspor'un Süper Lig'de karşılaştığı tüm rakipleri arasında Gaziantepspor'un (0 - 2/2) ardından en yüksek galibiyet yüzdesiyle mücadele ettiği ikinci rakibi Trabzonspor (%67 - 4/6).

Süper Lig'deki son 12 maçının sadece birinde mağlup olan Alanyaspor (5G 6B), ligde sekiz haftadır liderlik koltuğunda oturuyor.

Bu sezon Süper Lig'de Yeni Malatyaspor'un ardından (24) en fazla gol atan iki takım bu maçta karşılaşacak: Trabzonspor & Alanyaspor (19).

Alanyaspor bu sezon Süper Lig'de en fazla isabetli şut çeken birinci (61), kalesinde en az isabetli şut gören üçüncü takım (34).

Bu sezon Süper Lig'de Fenerbahçe'nin (296) ardından, rakip ceza sahalarında topla en fazla buluşan ikinci takım Trabzonspor (245), üçüncü takım Alanyaspor (244).

Trabzonspor bu sezon Süper Lig'de en fazla maçta öne geçen (8) ancak öne geçtiği maçlarda en fazla puan kaybeden takım (9; 4G 3B 1M).

Bu sezon Süper Lig'de en fazla gol atan iki oyuncudan biri olan Alanyasporlu Papiss Cisse (9; Adis Jahovic ile birlikte), aynı zamanda ligde attığı gollerle takımına en fazla puan kazandıran oyuncu konumunda (8 puan).

Bu sezon Süper Lig'de üçüncü bölgede en fazla top kazanan (11; Max Kruse ile birlikte) ve en fazla ikili mücadele kazanan (85) oyuncu Jose Sosa. Arjantinli yıldız aynı zamanda ligde en fazla şut pası atan üçüncü oyuncu (26).

MUHTEMEL KADROLAR

Trabzonspor: Uğurcan, Pereira, Hüseyin, Fernandes, Novak, Doğan, Yusuf, Abdulkadir Parmak, Nwakaeme, Avdijaj, Sörloth

Alanyaspor: Marafona, Onur, Welinton, Tzavellas, N'Sakala, Ceyhun, Siopis, Efecan, Bakasetas, Junior Fernandes, Cisse