Şampiyonluk parolası ile yola çıkan Bordo-Mavililer, ligde beklediği sonuca ulaşamayan Alanyaspor’dan  puan alma peşinde koşacak. Ligde 6. Hafta futbol heyecanı Trabzonspor-Alanyaspor maçıyla başlıyor. Bu sezonda  şampiyonluk hedefleyen evsahibi ekip rakibinden 3 puan alarak, tam anlamıyla toparlanarak yükselişe geçmek ve iddiasından kopmamak istiyor.

Öte  yandan Alanyaspor ise geçtiğimiz sezon özellikle deplasmanlarda topladığı puanlarla dikkatleri üzerine çekmişti. Akdeniz ekibi Alanyaspor, Karadeniz’den mutkat puanla döneceklerinden son derece emin. Lig'in 6. haftasında Trabzonspor sahasında Alanyaspor'la karşılaşacak. Bu akşam saat 20.00'de MedicalPark Stadyumu'nda oynanacak karşılaşmanın orta  hakem Alper Ulusoy olacak.  Ulusoy'un yardımcılıklarını ise Mustafa Emre Eyisoy ve Volkan Narinç yapacak.

Bu kritik Trabzonspor-Alanyaspor maçı beIN Sports 1'den canlı yayınlanacak.

Trabzonspor lig’in geride kalan 5 maçta 2 galibiyet, 2 beraberlik, 2 yenilgi aldı ve topladığı 8 puanla 9. sırada yer alıyor. Misafir takım Alanyaspor ise 5. haftası geride kalan ligde 1 galibiyet, 1 beraberlik ve 3 yenilgi aldı. 4 puan toplayan takım 14. sırada yer alıyor.