p>Giresunspor\'da kulübe nakit girdi sokmak krizi aşmanın anahtarı olarak görülüyor. PTT 1. Lig ekiplerinden Giresunspor\'da, kulüp başkanı Mustafa Bozbağ, kulübün yaşadığı maddi sıkıntılara ilişkin, \"Krizi aşmanın tek yolu kulübe nakit girdi sokmak. Bütün kalbim, bütün temennim bu krizi aşmak\" dedi.
Bozbağ, kulüp tesislerinde düzenlediği basın toplantısında, bu yılın peşinatlarıyla ilgili kestikleri 1,5 milyon liralık eylül ayı ve 1,5 milyon liralık ekim ayı çekleriyle ilgili bir açmazın içine girdiklerini söyledi.

Yaklaşık 4 senedir yönetim kuruluyla çok ciddi sıkıntılarla karşı karşıya kaldıklarını ancak hiç bu kadar zorlanmadığını belirten Bozbağ, \"Bir hafta boyunca hiç durmadan gerek mülki amirlerimizle gerek kendi aramızda çeşitli çalışmalar içerisindeyiz. Krizi çözmeye çalışıyoruz. Bu bir maddi kriz, onun dışında başka bir şeyimiz yok\" diye konuştu. Bozbağ, maddi krizi çözümlemek için sonuna kadar çabaladıklarını ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü: \"İlk gün söylediğim gibi, bunları başaramazsak gerçekten Giresunspor\'un önünü açacağız. Biz kamuoyunun önüne çıktık, dedik ki \'biz bu işi halledemezsek, üzerine basarak söylüyorum, biz bu topluluğun karşısına çıkmayız\', onun için uğraşıyoruz. Eski Gümrük ve Ticaret Bakanımız Nurettin Canikli kaynak buldu. Kaynak yaklaşık aralık ayı içerisinde bize ulaşacak. Aralığa kadar olan sorunu nasıl aşarız, bununla uğraşıyoruz.\"
Bozbağ, Belediye Başkanı Kerim Aksu\'nun da hemen hemen aynı tarihler arasında kaynak yaratacağını kendisine ilettiğini dile getirerek, \"Onun da yaklaşık 500-600 bin lira civarında olacağını söyledi. Krizi aşmanın tek yolu kulübe nakit girdi sokmak. Bütün kalbim, bütün temennim bu krizi aşmak\" ifadelerini kullandı.

Bugüne kadar şahsi kredilerle, şahsi çeklerle kulübü bir yerlere getirdiklerini belirten Bozbağ, \"Bazı insanların aklına gelebilir, \'neden bu sefer de böyle bir yol izlenmiyor?\' diye. Rakam çok büyük olduğu, bizim de şahsi kefaletlerimiz belli bir noktada doluluğa ulaştığı için böyle bir maddi krizin içerisindeyiz\" diyerek sözlerini tamamladı.