HABER - Yüksel SOYLU

Süper Lig'in 16'ncı haftasında Antalyaspor'un dün akşam sahasında Ankaragücü ile karşılaştığı maçta Antalyasporlu taraftarların  'Alanya sen bizim köyümüzsün' tezahüratı Alanyalıları oldukça kızdırmıştı. Karşılaşmanın ardından Aytemiz Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu sosyal medya hesabı İnstagram üzerinden kardeşi Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile birlikte çekilmiş olan bir fotoğrafını 'Evet köylüyüz ve Yörügüz. Köylüyü hakir gören hiç bir şey olmayanlara inat öylede kalacağız' notunu düşerek paylaşmıştı.

Çavuşoğlu’nun bu tepkisinin ardından ALTAD eski başkanı, köşe yazarı Veysel Okşar, yönettiği “Veysel Reisle Alanyaspor” sayfası üzerinden bir açıklama mesajı yayımladı. Yapılan tezahüratın utanç verici olduğunu dile getiren Okşar, şu sözlere yer verdi:

“Ayıp ettiniz! Alanyaspor-Antalyaspor taraftarları arasındaki sorunlara ve gelinen noktaya hiç girmedik. Sadece toptan şekilde hata olduğunu ve kaybedenin Antalya ve Alanya imajı olduğunu söyleyerek,gerilimin yükselmesini istemedik.Hatta iki takımında başkaları ile maç yaparken birbirine gider yapmasını da küfür olmadığı sürece sürecin bir sonucu diyerek normal görmeye çalıştık.AMA sadece Alanya'nın değil,tüm bölgenin gurur kaynağı olan,bizim de kırmızı çizgimiz,siyaset üstü Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu'nun yoğun temposundan zaman ayırarak destek için geldiği maçta Antalyaspor grupları tarafından yapılan tezahürat ayıp ile beraber saygısızlık olmuştur.Bunun kabul edilir bir tarafı yoktur.Orada bazı tribün liderlerinin bir gruba yaptırdığı alaycı tezahürat Antalya'yı bağlamasa da,ve halk böyle düşünmese de yanlış zamanda,yanlış bir iş yapılmıştır.

Sadece Bakanımıza değil Alanyaspor kulüp Başkanımız Hasan Çavuşoğlu'na da yanlışın yanı sıra vefasızlık yapılmıştır..Antalyaspor tribün liderlerini her zaman arayan,derneklerine ziyaretler yapan Başkanımız değil midir?.Türkiye'de kendilerini ziyaret eden,sorunlarını soran başka Başkan var mıdır acaba?Alanyaspor taraftarlarından bir hata gördüğünüz zaman ilk aradığını kişi Başkanımız değil miydi?.Yıllardır sosyal medya açıklamalarınızda Başkanın hatırı için susuyoruz diyerek üst perdeden konuşan sizler değil miydiniz?Şimdi bu ayıbı nasıl temizleyeceksiniz.Sakın ola ki,haberimiz yok demeyin.O tribünleri iyi biliriz.Liderlerin yaptırmak istemediği hiç bir şeyi yapmazlar.

TEKRAR EDİYORUZ Kİ, Mevlüt Çavuşoğlu bölgemiz için, Hasan Çavuşoğlu'da camiamız için kırmızı çizgimizdir.

NOT: Bu açıklamamız sağduyulu Antalya halkı ve taraftarı için değil,ayıbı ve terbiyesizliği yapan insanlar içindir.”