Geçtiğimiz günlerde Işıl Reçber, sosyal medya hesabından eşinin fotoğrafını paylaşarak, Rüştü Reçber'e yapılan testin pozitif çıktığını ve hastaneye yatırıldığını açıklamıştı.Türk futbolunun unutulmaz kalecisi Rüştü Reçber hakkında son açıklamaları yapan Işıl Reçber, Rüştü Reçber’in tedavisine yoğun bakımda devam edildiğini ifade etti. Işıl Reçber, eşinin ateşinin kontrol altına alındığı belirterek şu açıklamayı yaptı:

"Rüştü, şu an yoğun bakımda ve tedavisi devam ediyor. Ateşi kontrol altına alındı. Gelişmeler iyi yönde. Hastalık çok ani gelişti. Virüs doğrudan akciğerlere inmiş. Nefes darlığı çektiği için doktorlar tarafından hemen müdahale edildi. Hala yoğun bakımda... Tedavisine devam ediliyor"

RÜŞTÜ REÇBER KİMDİR?

Rüştü Reçber; 10 Mayıs 1973 tarihinde Antalya’nın ilçesi Korkuteli’nde dünyaya gelmiştir. Eski bir profesyonel futbolcu olan Rüştü Reçber, 1.87 m boyundadır ve faal kariyeri süresince formasını giydiği bütün kulüplerde kaleci olarak görev yapmıştır. Profesyonel futbol hayatına Türkiye’de başlamış olan Rüştü Reçber, Türkiye’nin yetiştirmiş olduğu gelmiş geçmiş en iyi kaleci olarak kabul edilmektedir. 1985 ile 1988 yılları arasında Korkutelispor’da amatör olarak futbol oynamaya başlayan Rüştü Reçber, 1988 yılında Burdurgücü forması altında profesyonel olmuştur.

Altyapısını Korkutelispor’da tamamlayan Rüştü Reçber, burada kendisini geliştirse de esas gelişimi 1991 yılında Antalyaspor’da yaşamıştır. 1991 ile 1993 yılları arasında Antalyaspor ile sözleşme imzalayan Rüştü Reçber, burada sadece 1 resmi müsabakaya çıkmıştır. 1993 yılında kısa bir süre Beşiktaş’ın sözleşmeli futbolcusu olan Rüştü Reçber, aynı yıl Beşiktaş’ın ezeli rakibi Fenerbahçe’ye transfer olmuştur. 1993 yılında kapısından girdiği Fenerbahçe’de aralıksız olarak 10 yıl hizmet veren Rüştü Reçber, bu dönemde kulübün simgelerinden biri haline gelmeyi başarmıştır. 1993 ile 2003 yılları arasında giydiği Fenerbahçe forması ile sadece 2 kez Türkiye Süper Ligi şampiyonluğu yaşamış olan Rüştü Reçber, bu dönemde kulübü ile toplam 240 ulusal lig müsabakasına çıkmıştır. Fenerbahçe forması giydiği dönemde Türkiye Milli Takımı’na da yükselme başarısı göstermiş olan Rüştü Reçber, kısa sürede kaleyi devralmayı başarmıştır.