Aralık ayında Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından Antalya Kemer’de düzenlen Üniversiteler Voleybol 2. Lig müsabakalarında ALKÜ Bayan ve Erkek voleybol takımları, turnuvayı namağlup tamamlayarak şampiyon oldu. Antrenörlüğünü Öğretim Görevlisi Bilgin Karademir’in yaptığı ALKÜ voleybol takımları bu başarıyla aynı zaman klasman birinciliğini de elde etti. Bayan ve Erkek voleybol takımları elde ettikleri bu başarıyla birlikte gelecek yıl ALKÜ’yü Üniversitelerarası 1. Lig müsabakalarında temsil edecek. Tarihi başarının ardından ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, voleybol takımları ve antrenör Öğretim Görevlisi Bilgin Karademir ile Spor Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Işık Bayraktar’ı makamına kabul etti.

“SPORCULARIMIZ SÖZLERİNİ TUTTU”

“İnsanın azmi olmasa ne imkân verirseniz verin başarı gelmeyecektir. Elde edilen bu başarıyı Üniversitemize, sporcularımızın azmi ve inancı kazandırdı. Geçen yıl voleybol takımımız Üniversiteler 2. Lig Voleybol Turnuvası’nda, dokuz üniversite takımı arasından Turnuva 3’üncülüğü ve Grup 1’inciliği elde etmişti. Bende sporcularımıza “Bundan sonraki turnuvalarda da birincilik kupaları ile dönmenizi bekliyorum” demiştim. Sporcularımız bize verdiği sözü tuttular ve bu sene hem bayan hem de erkekvoleybol takımlarımız turnuvayı namağlup tamamlayarak, rakipleri köklü üniversiteleri yenerek daha 3. yılını yaşayan Üniversitemize iki birincilik kupası kazandırdılar. Bu başarıda emeği geçen başta sporcularımız olmak üzere tüm hocalarımıza da ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” dedi.

“ÇOK SIKI ÇALIŞTIK”

ALKÜ’ye kazandırılan kapalı spor salonu sayesinde çalışma imkanlarınındaha iyi hale geldiğini ifade eden Antrenör Öğretim Görevlisi Bilgin Karademir, “Bu sene çok sıkı bir şekilde çalıştık. Çalışmalarımız sonucunda bu sene yapılan turnuvada tarihi bir başarı daha elde ettik. 2. grupta mücadele eden erkek ve bayan voleybol takımlarımız hem gruplarda hem de turnuva boyunca yenilmeyerek, turnuvayı namağlup şampiyon olarak tamamladı. Bende bize destek veren başta Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı olmak üzere tüm takımımıza ve forma sponsorlarımız Akarspor ile Alanya Belediyesine teşekkür ediyorum” diye konuştu.