Haber: Burcu MUTLU

Temsilcimiz Aytemiz Alanyaspor, ligin 33’üncü haftası itibariyle Süper Lig’de kalacağını garantiledi. Sezonun sonun gelmesiyle beraber takımda kalacak, gidecek ve yeni gelecek oyuncular herkesin merak konusu.

Turuncu Yeşillilerde bu sezon sonu sözleşmesi biten 7 oyuncu bulunuyor. Dyanfres Douglas, Welinton Souza Silva, Lamine Gassama, Birol Parlak, Taha Yalçıner, Berkan Emir ve Ufuk Ceylan’ın gelecek sezon takımda kalıp kalmayacağı henüz bilinmezken, Alanyaspor Yönetimi’nin transfer politikasına göre karar vermesi bekleniyor.

İzmir temsilcisi Göztepe’nin Gassama ile ilgilendiği son dönemde çıkan haberler arasında yer alırken, Gassama’nın ilk tercih olarak Alanyaspor ile görüşmek olduğu öğrenildi. Öte yandan ara transfer döneminde gelen Douglas’ın oynadığı 13 maçta 3 golü bulunurken, özellikle son maçlardaki başarılı futbolu göz doldurdu.

Brezilyalı stoper Welinton da Alanyaspor’da başarılı bir sezon geçiren oyunculardan. Toplam 30 maç forma giyen futbolcunun 4 golü bulunuyor. Sezon sonu sözleşmesi biten başarılı futbolcunun, yönetimin isteği ile futbolcuyla görüşülerek 28 Mart tarihinde iki yıllık opsiyon hakkı kullanıldı ve sözleşmesi uzatıldı. Buna göre Welinton 31 Mayıs 2020'ye kadar Alanyaspor forması giymeye devam edecek.

Bunların yanı sıra Taha bu sezon 25 maçta görev yaparken 1 gol ve 2 asisti bulunuyor. Berkan 13 ve Birol Parlak da 5 maç forma şansı bulurken, futbolcular bu sezon rakip fileleri havalandıramadılar. Öte yandan genç kaleci Ufuk Ceylan bu sezon takımda forma şansı bulamayan oyunculardan.