Haber - Burak ÖZTUNÇ

Heyecan fırtınasına sahne olan Spor Toto Süper Lig’de son hafta geldi çattı. Temsilcimiz Aytemiz Alanyaspor’da 34. hafta mücadelesinde bugün Medipol Başakşehir ile karşı karşıya gelerek sezonu kapatacak.

Bugün, 18.00’de Başakşehir Fatih Terim Stadyumu’nda oynanacak olan mücadele beIN SPORTS HD 1’den naklen ekranlara gelecek.

MAÇIN HAKEMİ ŞİMŞEK

Medipol Başakşehir- Aytemiz Alanyaspor maçını Aydın bölgesi hakemlerinden Bahattin Şimşek yönetecek. Şimşek’in yardımcılıklarını Ali Saygın Ögel ve Deniz Caner Özaral yapacak. Maçın dördüncü hakemi Yasin Kol olacak.

LİGİ YEDİNCİ BİTİREBİLİRİZ

Aytemiz Alanyaspor bugün deplasmanda Medipol Başakşehir’i mağlup etmesi durumunda ligi yedinci sırada tamamlayabilir. Rakiplerinin maçları sonrası sıralaması belli olacak olan Aytemiz Alanyaspor, maçı kaybederse ise ligi 12. Sırada tamamlayabilir.

Medipol Başakşehir ise ligi ikinci sırada tamamlamayıı garantilemiş durumda.

RAKAMLARLA ZORLU MAÇ

-Aytemiz Alanyaspor'u Süper Lig'de iki maçtır yenemeyen Medipol Başakşehir, rakibiyle daha önce oynadığı üç karşılaşmayı kazanmıştı.

-Başakşehir ile Alanyaspor arasında İstanbul'da oynanan iki Süper Lig maçını da ev sahibi ekip aynı skorla kazandı (2-1)

-Süper Lig'de oynadığı son altı maçın üçünü kaybeden Başakşehir (1G 2B), daha önceki 36 haftada aynı sayıda yenilgi almıştı.

-Başakşehir, Süper Lig tarihinde en fazla iç saha maçında kalesini gole kapattığı sezonu egale etmek için sahaya çıkıyor (2011/12 sezonunda 8).

-Bu sezon Süper Lig'de ceza sahası dışından en az gol atan takım Alanyaspor (1), en az gol yiyen iki ekipten biri Başakşehir (1; Konyaspor ile birlikte).

-2018/19 sezonunda Süper Lig'de en fazla faul yapan takım Alanyaspor (toplam 530, maç başına 16).

-Süper Lig'in ikinci yarısında en fazla net gol pozisyonuna giren üç takımdan ikisi Başakşahir ve Alanyaspor (46; Beşiktaş ile birlikte).

-Başakşehir oyuncusu Edin Visca, Alanyaspor'a karşı forma giydiği beş Süper Lig maçında üç gol atarken; bu gollerin sadece biri iç sahada geldi.

-Süper Lig'in ikinci yarısında en fazla gol atan üç oyuncudan biri Papiss Cisse (11; Burak Yılmaz ve Vedat Muriqi ile birlikte).

-Abdullah Avcı, teknik direktörlük kariyerinde Sergen Yalçın'a Süper Lig maçı kaybetmedi (2G 1B).