Süper Lig'de zirve yarışından uzaklaşan Aytemiz Alanyaspor, 25'nci hafta mücadelesinde Çaykur Rizespor'a konuk oluyor. Pazar günü (yarın) saat 16.00'da oynanacak mücadelede düdük Çanakkale bölgesi üst klasman hakemi Ali Şansalan'da olacak. Karşılaşmada Şansalan'ın yardımcılığını, Hakan Yemişken ve Samet Çiçek yapacak. Maçın dördüncü hakemi, Bilal Köseoğlu.

Ligdeki son üç maçını kaybeden Aytemiz Alanyaspor, Rize deplasmanında sahaya galibiyet parolasıyla çıkacak. Mücadele öncesi Akdeniz ekibinde Lokman Gör, Juanfran, Campos ve Siopis'in sakatlığı nedeniyle Welinton ise kart cezası nedeniyle forma giyemeyecek. Kupa maçında sakatlanan Steven Caulker'ın oynayıp oynamayacağı maç günü belli olacak.

Rizespor'un başında ilk sınavına çıkacak olan Ünal Karaman'ın kadro seçimi merak edilirken, mavi-yeşillilerde tek eksik sakatlığı bulunan Muhammed Abarhoun.

İki takım bugüne kadar Süper Lig'de 5 kez karşılaştı. Bu maçlarda Çaykur Rizespor 2, Alanyaspor ise bir kez galibiyet elde ederken, 2 maçta eşitlik bozulmadı. Alanyaspor, 9, Rizespor ise 8 gol attı. Rize'de oynanan 2 maçtan birini ev mavi-yeşilliler kazanırken bir maç 1-1 berabere sonuçlandı.