İki tarafında etkili olmaya çalıştığı maç karşılıklı ataklarla başladı.  10. dakikada Başakşehirli Martin Skrtel rakibini ceza sahasında düşürünce hakem tereddütsüz penaltıyı işaret etti. 12. dakikada penaltı atışını kullanan Gerson Rodrigues golü atarak takımını 1-0 öne geçirdi. İki takımında karşılıklı gol girişimleri sonucu değiştirmedi ve ilk yarı 1-0 Ankaragücünün üstünlüğü ile sona erdi. İkinci yarı yine karşılıklı ataklar vardı. Maçın 59. dakikasında Danijel Aleksic Başakkşehir’in eşitlik golünü atarak skoru 1-1’e taşıdı. Maçın 73. dakikasında ise Edin Visca takımına galibiyeti getiren golü attı. İki takımının karşılıklı atakları sonucu değiştirmeyince Başakşehir Ankara deplasmanından altın değerinde üç puanı hanesine yazdırdı.

Ankaragücü kontra ataklarda etkili oldular. Sahaya yayılarak ortadan hücum edip sağ kanattan uzun toplarla orta açmayı tercih etti. Topu sık kaptırdılar, çok fazlada bireysel hata yaptılar.

Başakşehir ise topa sahip olma oranlarına göre yüksek oranda gol pozisyonuna girdiler. Sık top çaldılar. Bireysel yetenekleri etkili idi. Ara paslarla, uzaktan şutlarla ve duran toplarla etkili oldular. Topla oynamada etkili olup, ara paslarla kenarlara top taşıyıp, orta açarak ortadan etkili oldular. Girdikleri pozisyona göre bitiricilikte zayıf kaldılar.

Cumartesi gecesi Denizlispor ile Beşiktaş arasında olan maça Beşiktaş hızlı başladı. 10. dakikada kalecinin sektirdiği topu golcü Burak Yılmaz affetmedi ve Beşiktaş’ı deplasmanda 1-0 öne geçirdi. İki takımın girişimleri başka gol getirmeyince ilk yarıya Beşiktaş’ın 1-0 üstünlüğü ile sona erdi. İkinci yarı Denizlispor etkili başladı. Geliştirdiği ataklarla 53. dakikada Oscar Estupinan’ın ayağında eşitliği yakaladılar. Golden sonra Beşiktaş skoru lehine çevirmek için oldukça etkili oldu. 60. dakikada Gökhan Gönül, 67. dakikada Nkoudou ile bir anda 3-1 öne geçen Beşiktaş, 75. dakikada günün yıldızı Ljajiç ile skoru 4-1 ve 78. dakikada Diaby ile 5-1’e getirdi. Başka gol olmayınca Beşiktaş Denizli deplasmanından 5-1’lik galibiyet ve 3 puanla evine döndü.

Denizlispor rakipten çaldıkları toplarla konta atak yaparak direk kaleye giderek etkili oldular. Böyle olunca fazla pozisyon buldular. Ortadan hücum ederek topu sağ tarafa aktarıp etkili olmaya çalıştılar. Ara paslarla şut pozisyonları yakalayıp şutlar çektiler.

Beşiktaş oyunu rakip sahaya yıktı. Topla oynamayı domine etti. Araya atıkları kısa paslarla etkili oldular. Çok bireysel hata yapmalarına rağmen kanatları kullanarak uzaktan şutlarla etkili oldular. Bitiricilikte çok güçlüydüler.

Pazar günü akşam maçında Kasımpaşa ile Fenerbahçe karşılaştı. Kasımpaşa maça etkili başladı. İlk yarının ortalarına doğru Fenerbahçe oyunda dengeyi sağlamaya çalıştı. İki takımın çabaları gol getirmeyince ilk yarı 0-0 sona erdi. İkinci yarı karşılıklı ataklarla devam eden maç 55. dakikada sahanın en iyisi Mame Thiam’ın golü ile Kasımpaşa 1-0 lehine döndü. Uzatma dakikalarında Fenerbahçe Kalecisi Altay’ın alında gol atın diye rakibe verdiği topu iyi değerlendiren Kasımpaşalı Yusuf Erdoğan skoru 2-0 yaptı. Maçta başka gol olmayınca Kasımpaşa Fenerbahçe’yi 2-0 yendi.

Kasımpaşa rakipten sık top çalarak, kontra atak geliştirip fazla oranda gol pozisyonuna girdi. Sahaya yayılarak oynadılar, özellikle sol tarafı etkili kullandılar. Bitiricilikte güçlüydüler.

Fenerbahçe topla oynamayı domine etmesine rağmen sık top çaldırdılar, sol taraftan saldırdılar, bitiricilikte zayıftılar.

Pazar akşamı Galatasaray Gaziantepspor’u konuk etti. Maça iki takımda gol atmak için başladı. Maçın 17. dakikasında kornerden gelen topu Papy Djilobodji golle sonuçlandırarak Gaziantep FK’ini, Galatasaray karşısında 1-0 öne geçirdi. Daha sonra Galatasaray 36. dakikada Falcao ve 40. dakikada Belhanda’nın golleri ile ilk yarıyı 2-1 önde tamamladı. İkinci yarıya Galatasaray daha etkili başladı. 66. dakikada Feghouli’nin golü ile 3-1 öne geçti. Herkes farkın artacağını beklerken Gaziantep 78. dakikada Twumasi’nin golü ile farkı bire indirdi. 90+4’deki Gaziantepli Kayode’nin röveşata golü VAR kararı ile iptal edildi. 90+15. dakikada penaltıdan Maxim Gaziantep’in beraberlik golünü atarak skoru 3-3 yaptı.

Galatasaray; rakipten top çalarak bireysel yeteneklerinin ara pasları ve kanat ortaları ile bitiricilikte etkili oldular. Galatasaray topla oynamayı dömine edip, ortadan saldırarak genelde sol kanata yüklenip kısa ve ara paslarla sonuca gitmeyi tercih etti ve başarılı oldu.

Gaziantep uzaktan şutlarla ve bitiricilikte etkili olduklar. Sahaya yayılarak oynadılar, ortadan saldırıp, top ortalamayı tercih ederek sonuca gitmeye çalıştılar ve başarılı oldular. Çok fazla bireysel hata yaptılar.

Pazartesi akşamı ligin zirvesini yakından ilgilendiren maçta, şampiyonluğun iddialı takımı Trabzonspor sezonun en flaş ekibi güçlü ALANYASPOR’a konuk oldu. Maçın başlarında Trabzonspor, Alanyaspor defansının geri pasını kapması ile başlayan atağı Abdulkadir Ömür’ün ayağından kazandığı erken golle deplasmanda 1-0 öne geçti. Karşılıklı ataklar şeklinde geçen ilk yarının 45+1 dakikasında Alanyaspor golcüsü Papis Cisse’nin ayağından 1-1’lik beraberliği yakaladı. İkinci yarı Trabzonspor sakatlığından dolayı kaleciği değişikliğine gitti. İkinci yarının ilk dakikalarında baskı kuran Trabzonspor 51. dakikada Filip Novak ile 2-1 öne geçti. Golden sonra Alanyaspor’un hakimiyeti başladı. Önce 79. dakikada Trabzonspor, Hosseini’nin kırmızı kart görmesi ile 3 dakika sonra da Alanyaspor N’Sakala’nın ikinci sarı karttan kırmızı kart görmesi ile takımlar 1’er kişi eksik kaldılar. Alanyaspor’un etkili oyunu maçın 90+5. dakikasında Bakasetas’ın ceza sahası dışından şık golü ile Alanyaspor’un beraberliği yakalaması ile sonuçlandı. Maç Bakasetas'ın golü ile 2-2 berabere bitti.

Alanyaspor; rakipten sık top çaldı, bireysel yetenekleri pozisyon yarattılar, duran toplar ve uzaktan şutlarla etkili oldular. Topla oyunu domine edip,  rakip sahada, ortadan giderek topu kanatlara taşıyıp, orta yapmakta etkili oldular.

Trabzonspor ise topa sahip olma oranına göre daha fazla pozisyon buldular. Uzaktan şut atmakta ve bitiricilikte etkili oldular. Ortadan ve kenardan rakibe karşılı etkili oldular. Sık sık ofsayta yakalandılar.

Şampiyonluğun iddialı takımlarından Galatasaray evinde Gaziantep’e puan kaybetti, geçen haftanın lideri Trabzonspor ise kupadaki ligin güçlü ekibi ALANYA deplasmanından 1 puanla döndü. Bu sonuçlar Trabzonspor’un şampiyonluk yarışında yara almasına sağlarken, Galatasaray ise şampiyonluk yarışında ağır hasar aldı. Kupa maçı yorgunu olmasına rağmen Alanyaspor bu ligin güçlü ekibi olduğunu kendinden 2 gün fazla dinlenen şampiyonluğun güçlü ekibi Trabzonspor’u yenerek kanıtladı. Bu ligde olmayı oynadığı güzel futbolla hak ettiğini de taraflı tarafsız herkese gösterdi. Oynadığı güzel futbolla tarihi belli olmasa da kupayı alacak ve ligi olabildiğince yukarılarda bitirecek güçte olduğunu futbolseverlere gösterdi.