Süper Lig'in 13. haftasında Alanyaspor evinde Ankaragücü ile karşı karşıya geldi. Bahçeşehir Okulları Stadı'nda oynanan mücadeleyi ev sahibi ekip 5-0'lık skorla kazandı.

Alanyaspor'a galibiyeti getiren goller, 16. ve 85. dakikalarda Bakasetas ile 24., 90+3. ve 90+5. dakikalarda Djalma'dan geldi. Alanyaspor'un golcü oyuncusu Papiss Cisse, kulübede gördüğü sarı kartın ardından Galatasaray maçında cezalı duruma düştü.

Bu sonucun ardından Alanyaspor 4 maçlık galibiyet hasretini noktalarken puanını 22 yaptı. Ankaragücü ise üst üste 5. kez sahadan yenik ayrıldı ve 9 puanda kaldı.

Süper Lig'in 14. haftasında Alanyaspor deplasmanda Galatasaray ile karşılaşacak, Ankaragücü ise evinde Göztepe'yi konuk edecek.

Maçtan Dakikalar:

1. dakikada sol kanattan bindiren Djalma Campos'un pasıyla buluşan Bakasetas, ceza sahası dışında kaleye şutunu gönderdi. Kaleci Korcan Çelikay'ın çıkardığı topu Ankaragücü defansı kornere attı.

16. dakikada ev sahibi ekip golü buldu. Sağ kanattan gelişen atakta ceza sahası içine yapılan ortada Efecan Karaca topu kontrol etti. Bu futbolcunun içeriye çevirdiği meşin yuvarlağa Bakasetas çok sert vurdu. Rakip takım oyuncusuna da çarpan top filelerle buluştu: 1-0

19. dakikada Canteros'un sağ kanattan kullandığı serbest vuruşta Alanyaspor ceza sahası içerisinde karambol yaşandı. Topu önünde bulan Kulusic'in vuruşunda meşin yuvarlak savunmaya çarparak kornere çıktı.

24. dakikada Alanyaspor farkı 2'ye çıkardı. Ankaragücü, yarı sahasından çıkmak isterken Alanyasporlu futbolcu Baiano topu kaptı. Bu futbolcunun pasında kaleci Korcan Çelikay ile karşı karşıya kalan Djalma Campos, meşin yuvarlağı sol köşeden ağlara gönderdi: 2-0

Karşılaşmanın ilk yarısı, Aytemiz Alanyaspor'un 2-0 üstünlüğüyle sona erdi.

59. dakikada sağ kanattan gelen ortayı ceza sahası içerisindeki Canteros indirdi. Nsakala göğsüyle topu kalecisine aktarmak isterken araya Orgill girdi. Bu futbolcunun yakın mesafeden vuruşunda kaleci Marafona gole izin vermedi.

85. dakikada Alanyaspor farkı 3'e çıkardı. Sağ kanttan Onur Bulut'un ceza sahasına yaptığı ortada Djalma Campos, topu Bakasetas'a indirdi. Bu futbolcunun bekletmeden yaptığı vuruşta meşin yuvarlak ağlara gitti: 3-0

90+3. dakikada ev sahibi ekip bir gol daha buldu. Sol kanattan ceza sahası içine giren Siopis ön direğe doğru topu çıkardı. Djalma Campos kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi: 4-0

90+5. dakikada Alanyaspor fileleri bir kez daha havalandırdı. Umut Güneş'in defansın arkasına attığı pasa hareketlenen Djalma Campos kaleciyle karşı karşıya kaldı. Düzgün bir vuruşla topu filelerle buluşturan Djalma Campos maçtaki 3. golünü attı: 5-0

Karşılaşma, Aytemiz Alanyaspor'un 5-0 üstünlüğüyle sona erdi.

Ligde üst üste 4 haftadır kazanamayan Aytemiz Alanyaspor geçen hafta Göztepe'ye 1-0 kaybetti. Erol Bulut'un takımı geride kalan 12 haftada 19 puan topladı.

6 haftadır kazanamayan MKE Ankaragücü zorlu Alanya deplasmanından puan ya da puanlarla ayrılmak istiyor. Başkent temsilcisi geride kalan 12 haftada 9 puan toplayabildi.

Aytemiz Alanyaspor'da Juanfran, Lokma Gör ve Tayfur'un sakatlığı bulunuyor. Akdeniz temsilcisinde Fernandes ve Ceyhun cezalı.

Ankaragücü'nde Scarione, Kulisic, sakat, İlhan Parlak, Faty'nin cezaları bulunuyor.