Atatürk'ün Alanya'ye gelişinin her yıldönümünde gerçekleştirilen "Atatürk Halk Koşusu ve Yarı Maraton" yarışları için hazırlıkları başladı. Atletizm Federasyonu, Alanya Kaymakamlığı, Alanya Belediyesi, Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Atatürkçü Düşünce Derneği Alanya Şubesi Derneği'nin katkılarıyla "Atatürk'e koşalım Atatürk ile koşalım" sloganıyla düzenlenecek yarışlar için bugün Alanya Gençlik Hizmetleri'nde toplantı gerçekleştirildi. Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Erdal Tamrak başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya yarışlarda görev alacak kurum ve kuruluş yetkilileriyle ADD Başkanı Aydın Özbaş ile yardımcıları katıldı.  Bu yıl ki yarışlar hakkında ve hazırlıklarla ilgili katılımcılara bilgi veren ADD Başkanı Aydın Özbaş, "Alanya'da yıllardır yaptığımız bu yarış, Atatürk adına Türkiye'de tek uzun yol yarışıdır" dedi. Özbaş, Hem halk koşusuna hem de yarı maraton yarışlarına bu yıl daha çok katılım beklediklerini de belirtti.

 25 Şubat pazar günü, Atatürk Anıtı ile Çimen Otel kavşağı (Ahmet Tokuş Bulvarı) arasında kalan cadde üzerinde oluşturulacak parkurda gerçekleştirilecek olan Halk Koşusu, 10 farklı kategoride yapılacak. Halk koşusunda ilk çıkış (start) saat 12.00'da verilecek. Bu koşuya 9 kategorideki bütün sporcular katılacak. Saat 12.30'da verilecek çıkışta (start) ise 12-15 yaş grubu yarışacak. Halk koşusuna katılım ücretsiz olurken, başvurular Anıt meydanına kurulacak yarış merkezine yapılacak. Halk Koşusunda birincilere bisiklet, ikincilere hediye çeki ve tişört ile bayrak ve üçüncülere tişört ile rozet verilecek. Halk koşusuna 450 civarında katılım bekleniyor.

Beş kategoride gerçekleştirilecek yarı maraton yarışlarında çıkış (start) 10.00'da yapılacak. Türkiye genelinden profesyonel sporcuların katılacağı Yarı Maraton yarışlarına 150 dolayında katılım beklenirken, internet üzerinden şimdiden 100'den fazla müracaat olduğu öğrenildi. Yarı Maraton yarış güzergahı ise Atatürk Anıtı ile Milli Egemenlik Stadyumu (Ahmet Tokuş Bulvarı) arasında kalan yol olacak ve sporcular bu yolda 4 tur atacak. Yarı Maratonda ise sporculara ödül olarak birinciye tatil, ikinciye 300 Lira ve üçüncüye de 150 Lira para verilecek.