Açılış törenine Türkiye Üniversiteler Spor Federasyonu Temsilcisi Mustafa Karadağ, Türkiye Muaythai Federasyonu Başkan vekili Hasan Yıldız, Genel Sekreter Korkmaz Atalay, Genel Sekreter Yrd, Ömer Işık, Yönetim Kurulu Üyesi Asbaşkan Doç.Dr. Aydın Şentürk, Alanya Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Erdal Tamrak, Eski yönetim kurulu üyesi Ercan Özhan, Merkez Hakem Üst Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Yıldız, Amatör Merkez Hakem Kurulu Başkanı Erdoğan Aydın, Profesyonel Hakem Kurulu Başkanı Kahir Aslan, Görevli hakemler, Üniversitelerin Kafile Başkanları, idareci ve Antrenörler ile sporcular katıldı.

Açılışta konuşan Türkiye Muaythai Federasyonu Genel Sekreteri Korkmaz Atalay, Muaythai sporunun akademik düzeyde 10 yıldır varlığını sürdürdüğünü, Muaythai nin ilklerin ve örnek projelerin Federasyonu olduğunu, Gelecek Yıl şampiyonayı Crusse dev bir gemide yapıp Çanakkale’ye Anzak karşılaması yapacağını söyledi,

Alanya Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Erdal Tamrak, ise Alanya’nın Organizasyonlar ilçesi olduğunu, ilklere imza attığını böyle önemli güzel organizasyonlara destek veren katkı sağlayan Spor Federasyonlarına organizasyon kurulu başkanı Mehmet Arzik Academye kurul üyelerine emeği geçen her kese ve işletme sahibine teşekkür etti, şampiyonaya katılan geleceğimizin teminatı tüm sporculara başlarılar diledi.

Başkan Vekili Hasan Yıldız; Şampiyonanın hayırlı olmasını sağlıklı bitmesini,müsabaka katılanların umduğunu bulmasını başarılı olmalarını temenni ettiğini, Destek veren başta Bakanlığımız, Genel Müdürlüğümüz, Spor Toto teşkilat başkanlığı ev sahipliği yapan Alanya Ghsim Erdal Tamrak ve tüm Alanya ekibine  burada bizi ağırlayan Water Planet işletmesine  Organizasyonumuzu burada yaptıran başta Organizasyon Kurulu Başkanı Mehmet Arzik Akademy, a ve tüm ekibine teşekkür etti başarılar diledi.

Federasyon Asbaşkanı Doç, Dr. Aydın Şentürk ise Şampiyonanın başarılı sağlıklı Ve huzurlu geçmesi için tüm tedbirlerin alındığını, herkese başarılar dilediğini ifade etti.