p>Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu tarafından Alanya Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen Türkiye Basketbol Şampiyonası başladı. Şampiyonaya 27 ilden, 46 spor kulübünü temsilen 480 özel sporcu katılıyor.
Özel Sporcular 1. Bölge( Akdeniz ve İç Anadolu) Basketbol Şampiyonası 1-3 Şubat tarihleri arasında 2. Bölge ( Doğu Anadolu, Ege ve Karadeniz) Basketbol Şampiyonası 4-6 Şubat tarihleri arasında, 3. Bölge (Marmara) Basketbol Şampiyonası 7-9 tarihleri arasında 75. Yıl Spor Salonu ve ÖHEP Koleji’nde gerçekleştirilecek. Şampiyonaya toplamda 27 ilden, 46 Spor Kulübünü temsilen 480 sporcu katılıyor.
Birinci Bölge Şampiyonası Atatürk Spor Salonu ve 75. Yıl Spor Salonu’nda bugün başladı. Birinci Bölge Şampiyonası’na Akdeniz Bölgesi’nden 9 takım katılıyor. Birinci Bölge Basketbol Şampiyonası’nın kupa ve kapanış töreni yarın saat 15.30 da Atatürk Spor Salonu’nda yapılacak.
ALANYA BELEDİYESİ BU HAFTA 3 SPOR ORGANİZASYONUN EVSAHİBİ
Spor ve sporcunun her zaman yanında olan Alanya Belediyesi bu hafta üç spor organizasyonuna birden ev sahipliği yapıyor. Şuan 75. Yıl Spor Salonu ve Atatürk Spor Salonu’nda Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Türkiye Basketbol Şampiyonası start alırken, 03-05 Şubat tarihlerinde Görme Engelliler Yüzme Şampiyonası Alanya Belediyesi Olimpik Yüzme Havuzumuzda gerçekleştirilecek. 05-07 Şubat tarihlerinde ise Atatürk Spor Salonu’nda Ümitler Judo Şampiyonası yapılacak.