p>Bu yıl 14\\\\\\\'üncüsü düzenlenecek Alanya Gökbel Yaylası Yağlı Pehlivan Güreşleri Ağası Kerim Yılmaz, \\\\\\\"Ata sporumuz, yağlı güreşlerimizin şenlik olarak görülmesi, bu spora gönül vermiş ve destek olmaya çalıştığımız yağlı güreş hizmetkarı olarak bizleri fazlasıyla  üzüyor\\\\\\\" dedi.

\ \ \ \

Algı yapılmak isteniyor

\ \ \ \

Alanya\\\\\\\'nın Altınkemerli Güreş Ağası Kerim Yılmaz son günlerde bazı art niyetli kişilerin ata sporumuz Yağlı Pehlivan Güreşlerinin başka tarafa çekilerek, şenlik yapıldığı algısı verilmek istendiğini söyledi.

\ \ \ \

Güreşler en güzel tanıtımdır

\ \ \ \

Edirne Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde 1 hafta önceden otel rezervasyonu yapmazsan yer bulamıyorsun millet kaldırımda yatıyor. Yağlı Güreşlerin tanıtıma da katkı sağladığına inanıyorum. Şu anda tanıdığım bazı ağalar aileleriyle Gökbel Yaylası Yağlı Pehlivan Güreşlerini izlemek için otellerde rezerve yaptırdılar. Buda Alanya için büyük bir tanıtımdır’’dedi.

\ \ \ \

Peygamber sünneti,  Ata yadigarımız

\ \ \ \

Bu yıl 14\\\\\\\'üncüsü düzenlenecek ve tekrar ağalık için aday olması kesin gözüyle bakılan, Alanya\\\\\\\'nın Altın kemerli Güreş Ağası Kerim Yılmaz \\\\\\\"Yağlı güreş meydanları, şenlik meydanları değildir. Yağlı güreş meydanları, şenlik meydanları değil; Türk\\\\\\\'ün yiğitlik, mertlik ve kahramanlık meydanlarıdır. Dualarla başlayan dualarla biten peygamber sünneti, Ata yadigarı’’ dedi

\ \ \ \

İptal olmamıştır

\ \ \ \

Tarihe baktığımızda savaşlarda bile Kırkpınar Yağlı Güreşleri ve Anadolu\\\\\\\'da düzenlenen tüm yağlı güreşlerimiz devam etmiştir, iptal olmamıştır. Yağlı güreşlerimizin şenlik olarak görülmesi yağlı güreş hizmetkarı olarak bizleri üzüyor\\\\\\\" dedi.  

\ \