Eskiden Milliyetçi Hareket Partisi’nin Alanya’daki en etkili isimlerinden olan Hacı Mevlüt Zavlak, MHP’den ayrılarak İYİ Parti’ye geçmiş ve İYİ Parti’den de Alanya Belediye Meclis Üyesi seçilmişti.

Zavlak, sosyal medya hesabı üzerinden dikkat çeken bir açıklama yaptı. Zavlak yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Özür diliyorum!

MHP'nde siyaset yaptığım süre boyunca şu yada bu şekilde sizlerden Devlet Bahçeli için destek isteyip sizleri ikna etme çabasına düşmüştüm.

Kiminizle ateşli tartışmalara girip Bahçeli'nin nasıl bilge bir lider ve değerli bir devlet adamı olduğunu anlatmaya gayret etmiştim.

İçinizden ikna ettiklerim de oldu edemediklerim de.

Sizlerle geçirdiğim vakitten, o günlerde var olan Bahçeli profiline destek olmaktan ve ülkücü düşünceyi hakim kılmak için verdiğim mücadeleden asla pişman değilim.

Lakin Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıdan sonra yaptığı açıklama ile orada içinde Kılıçdaroğlu'nun da bulunduğu "evi yakın" diye bağıranları haklı gösterecek, onları yüreklendirecek açıklamalarda bulunan bugünün Bahceli'sini o günlerde öngöremeyerek değerli vakitlerinizi aldığım, bazılarınızı ikna ederek bu vebala ortak ettiğim için sizlerden özür diliyorum.

Türk Milliyetçisi ve Ülkücü kimliğimle Bahçeli ve onun düşünce yapısındaki insanlarla hukuk ve siyaset içerisinde mücadele etmeye devam edeceğim.”