Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde değişim yaşandı. Cumhur İttifakı’nın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Menderes Türel büyük bir çekişmeye sahne olan yarış sonunda Millet İttifakı’nın Adayı Muhittin Böcek’e kaybetti. Daha önce Konyaaltı Belediye Başkanı olan ve Antalya halkı tarafından çok sevilen Muhittin Böcek, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı kazandı. Antalya’da CHP ve İYİ Partililer kutlamalara başlarken, Böcek seçimlerin kesin olarak sonuçlanmasını bekliyor.

Antalya’da sandıkların tamamı açıldı. Açıklanan sandıklara göre oy dağılımı şu şekilde:

ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI SEÇİM SONUÇLARI:

Toplam Sandık: 5.437

Açılan Sandık: 5.413

Katılm Oranı: %84.75

Toplam Seçmen: 1.708,975

Kullanılan Oy: 1.448.415

Millet İttifakı - Muhittin Böcek : 711.075 - %50.63

Cumhur İttifakı - Menderes Türel : 649.820- %46.47

Saadet P.- Ali Aktaş: 13.385 - %0.95

DSP - Mustafa Reşat Oktay 13.102 - %0.93

DP - Dolunay Yelda Doğan: 7.914 - %0.56

BÖCEK'TEN İLK SÖZLER

Gece gündüz demeden çalıştıklarını hatırlatan Böcek, “Ama Antalya'da seçimi kim kazandı biliyor musunuz? Antalya kazandı, demokrasi kazandı. Antalya'nın 913 mahallesinde bizleri yalnız bırakmayan, hangi partiden olursa olsun oy veren herkse teşekkür ediyorum. 25 yıldır beni bağrınıza bastınız. Bende tam 25 yıldır doğup büyüdüğüm bu topraklara, beni seven, seçen aday gösteren hiç kimseyi mahcup etmeden, çalmadan, çaldırmadan bugünlere geldim. Allah'ımıza hamd olsun. Bize yapmadıklarını olabilirler. Ama Antalya bizim her şeyimiz. Bütün çalışmalarımız bundan sonra Antalyalı hemşehrilerim içindir.” dedi.

“OYLARINIZI NAMUSUM GİBİ KORUYACAĞIM”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e teşekkür eden Böcek, “Bundan sonra yine Antalya'mızda 19 ilçemizde bütün belediye başkanı arkadaşlarımızla hep birlikte Antalya için çalışacağız. Ötekileştirilen, haksızlığa uğrayan bütün vatandaşlarımızın dertlerine derman olmak için geldik. Vermiş olduğunuz oyları namusum gibi koruyacağım.” diye konuştu.

Böcek'e, CHP Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, CHP İl Başkanı Ahmet Kumbul, İYİ Parti Antalya İl Başkanı Ahmet Aydın eşlik etti.