HABER - Muammer SOYLU

Geçtiğimiz günlerde İYİ Parti'den ani bir kararla istifa eden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e kendi özel işini yaptıramadığı iddialarıyla istifa eden Antalya Milletvekili Tuba Vural Çokal, AK Parti'ye geçti. Milletvekili Tuba Vural Çokal, önceki gün Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti Meclis grup toplantısında yaptığı konuşmanın ardından AK Parti'ye katılan milletvekili Çokal’a parti rozeti takılmıştı. İYİ Parti’li seçmenlerin oylarını alarak Türkiye Büyük Millet Meclisi giren Çokal, kendi aldığı kararla Ak Parti’ye geçmesinin ardından gerek sosyal medya gerekse diğer basın organlarından sert tepki geldi.

SENİ GÖZÜM HİÇ Mİ HİÇ TUTMAMIŞTI

27. Dönem İYİ Parti Antalya milletvekili adayı Cahit Kocabeyoğlu Çokal için, “Allah senin müstehakını versin. Hakkımız haram olsun.” dedi. Milletvekili Çokal ile herhangi bir diyaloğunun olmadığını ifade eden Kocabeyoğlu, “Başından beri seni gözüm hiç mi hiç tutmamıştı ama çare yok susmuştum. Zaten seçildiğin günden beridir bir merhabam yok, hiç diyalog kurmadım, bir telefon numaranı dahi alıp da kaydetmedim. Şahsen İYİ Parti vekil adaylarından biri olarak, o mübarek Ramazanda, o Akdeniz sıcaklarında, teşkilat yöneticileri ve ekibimizle kampanya bölgemizden ve Alanya’dan yaklaşık 50 bin (%21) oy göndererek, seni son 3. sıradan vekil seçtik. Kime sorup da istifa ettin, bari Bağımsız kalsaydın ya. Hakkımız haram olsun ve Allah senin müstehakını versin İnşallah.” ifadelerini kullandı.

ZEHİR ZIKKIM OLSUN

Eski MHP şuada sıkı İYİ Partili Hüseyin Karakulak ise “Bu insanlar gece gündüz dağ, taş, yağmur, çamur demeden bunun için mi dolaşmıştık, zehir zıkkım olsun” dedi.

PEŞİN SATICI GÜLÜMSEMESİ

Manavgat Yankı Gazetesi sahibi Nalan Akpınaroğlu ise AK Parti'ye geçiş yapan Çokal’in gülümsemesine “Peşin satıcı” ifadesini taktı. Akpınaroğlu, “İYİ Parti oylarının hırsızı Dr. Tuba Vural Çokal.  AKP Grup toplantısında yerini almış. Yüzünde bir "peşin satıcı" gülümsemesi...” ifadelerini kullandı.

İşte o fotoğraf:

İNSAN İÇİNE NASIL ÇIKACAKSIN?

Sayınoğlu Rent A Car sahibi Recep Sayınoğlu, Çokal’ın almış olduğu 50 bin oy için kendine sert çıkıştı. Kendisine verilen tek bir oyun hakkını ödemeyeceğini belirten Sayınoğlu, “Eyy Tuğba hanım Alanya’dan almış olduğun 50 bin oyun helalliğini nasıl ödemeyi düşünüyorsun? Bu kadar insanın hakkına kime sorup tecavüz ettin? Makamlar gelip geçici, Antalya’da insan yüzüne nasıl çıkacaksın?” dedi.

ÇOKAL, BENİ HİÇ SEVMEDİ

İYİ Parti Antalya İl Gençlik Kolları Başkanı Ramazan Ergin, Çokal’ın kendisini yönetmeliğe uymasından sonra hiç sevmediğini belirtti. “Vekil seçilmesinde hakkım varsa haram olsun” diyen Başkan Ergin şu sözlere yer verdi: “Tuba Vural Çokal Manavgat kurucu ilçe başkanıydı. Sonrasında milletvekili aday adayı oldu. Gençlik Kolları İl Başkanı olarak kendisi ilçe başkanıyken Manavgat İlçe Gençlik Kolları Başkanı ataması için isim istemiştim. Önerdiği ismi milletvekili aday adayıyken vermişti. Gençlik Kolları yönetmeliğinde ana kademe ilçe başkanı ilçe gençlik kolları ataması için isim önerir maddesi olduğunu, şahsının milletvekili aday adayı olduğu için önerdiği kişiyi dikkate almadığımı söylemiştim.

Sonrasında vekil sıralaması belli oldu. Çokal 3. sıra vekil adayı gösterilmişti. Seçilmesi garantiydi. 3. sırada olmasının da verdiği özgüvenle, seçim çalışmalarında karşılaştığımızda neden Manavgat'a atama yapılmadığını üst perdeden konuşarak sormuştu. Manavgat'a gerekirse genel merkezden atama yaptıracağını da söylemişti. Dönemin Gençlik Kolları Genel Merkezi'nin de bu yanlış olaya karşı bizimle beraber olması sonucu Manavgat'a istediği atama yapılmamıştı.

O dönem Gençlik Kolları Kurucu İl Başkanı olarak yönetmeliğe uyarak dik durmuştum. Çokal da beni bu olaydan sonra hiç sevmedi zaten. Seçimler bitti partimizin vekili oldu, şahsına karşı hiçbir saygısızlığım olmadı. Genel seçim dönemi sahada çalışan bir genç olarak vekil seçilmesinde hakkım varsa haram olsun.”

İYİ PARTİ VİRÜSTEN KURTULDU

Alanya’da sevilip sayılan ve birçok kişi tarafından da bilinen Özel Halk otobüsü şoförü Emrullah Akkuş, Milletvekili Çokal için, “İYİ Parti bir virüsten kurtuldu” ifadelerini kullandı.