Sera atıklarının değerlendirilmesi için önemli projelerinin olduğunu belirten Vatan Partisi Alanya Belediye Başkan Adayı Kimya Yüksek Mühendisi Hasan Faruk Kurtoğlu “Sizin gibi konusuna hâkim ziraat mühendisi genç bir oda başkanıyla bunları paylaşmaktan mutluluk duyacağım” şeklinde konuştu.

Ayrıca Kurtoğlu şunları söyledi;

Öncelikle tarım alanları, kentsel rantların yıkıcılığından korunacaktır diyerek sözlerine başlayan Kurtoğlu “Ancak tarım kesiminin kentsel hizmetlerden yararlanması sağlanması gerektiğini vurguladı. Tarımda kooperatifleşmeye öncülük edilmeli diyen Hasan Faruk Kurtoğlu, Vatan Partisi olarak var olan kooperatiflere destek olacağız. Tarımla ilgili belediye bünyesinde ayrı bir daire başkanlığı gerekli olduğunu ve bunu kuracaklarını söyledi. Kurulacak tarım dairesi bünyesinde ilçemizde toprak analiz merkezleri kurulacaktır. Bu merkezler sayesinde gereksiz gübre kullanımı ile topraklarımızın çoraklaşması önlenecek toprağın verimliliğinin artırılması, alınan ürünün çoğaltılması sağlanacaktır. Doğal enerjilerden yararlanılması teşvik edilecektir. Su kaynakları korunacaktır.

Alanya Ziraat odası Başkanı Ziraat Mühendisi Tahir Göktepe’de Odamız delegeleri bu bayrağı bize teslim etti. İnşallah bu bayrağı biraz daha yukarılara taşımak için biz de çok değerli meclis üyesi arkadaşlarımla beraber yukarı taşıyacağımızı düşünüyoruz. Sizlerin de bizim çalışmalarımız esnasında gözlemlerinizi, birtakım tecrübelerinizi de bizimle paylaşacağınıza inanıyoruz. Projelerimizi hep birlikte hayata geçirelim. Üretmek ve Alanya’mıza katkıda bulunmak için el birliğiyle çalışalım” diye konuştu.